Hacı adaylarına maketli tavaf semineri verildi

Antalya Manavgat Müftülüğü, bu sene hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Çağlayan Camii'nde seminer düzenlendi. Din görevlileri, hacı adaylarına, kutlu topraklara ulaştıklarında Allah(cc)...

Google Haberlere Abone ol
Hacı adaylarına maketli tavaf semineri verildi

Antalya Manavgat Müftülüğü, bu sene hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Çağlayan Camii'nde seminer düzenlendi. Din görevlileri, hacı adaylarına, kutlu topraklara ulaştıklarında Allah(cc) evi Kabe'de yapacakları tavafı, cami içine kurulan maket Kabe'de uygulamalı olarak gösterdi.

Bu sene hac farizasını yerine getirmek için Manavgat ve Akseki'den toplam 86 hacı adayının kutsal topraklara gideceği ifade edildi. Bunun 53'nün Diyanet, 29'nun özel şirketler ve 4'nün Akseki'den gideceği belirtildi. Hac adaylarına, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, din görevlileri Bilal Gündüz, Hüseyin Koçak, Hüseyin Ersoy, Melike İçil ile Manavgat Toplum Sağlığı'nda görevli doktor Öznur Köse, hacda dini vecibelerini doğru bir şekilde yerine getirme ve iklim değişikliğine bağlı muhtemel karşılaşabilecek hastalıklar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Hacı adayları eğitim seminerinde yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlıklarını yapmaları, ibadet bilinci, hac ibadeti, hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, sağlık konuları ve kadınlara özgü konular hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirten Yaşar, "Hacı adayları ihrama nasıl gireceği ve Kabe'yi nasıl tavaf edeceği konularını uygulamalı olarak tatbik ettik. Adaylarımıza hac ortamına hazırlanma, hacca gitmeden önce dost ve akraba ve arkadaşlarıyla helalleşmeleri hususunda bilgi verdik. Hacı adaylarına kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirmede her daim sabırlı olmalarını tavsiye ettik." diye konuştu.

Yaşar, hacı adaylarının hacca gitmeden önceden bol bol yürüyüş yaparak kendilerini yürüyüş yapmaya hazırlaması tavsiyesinde bulundu.

8 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene yeni hac kaydı yapmayarak geçmiş yıllarda kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunanlar arasından çekiliş yaptı. Çekiliş yapanların büyük çoğunluğunu 8 yıldır hacca gidemeyenler oluşturdu. Manavgatlı hacı adayları Hüseyin Bodur, Ahmet Sarı, Habip Poyraz ve Ahmet Dutan, 8 yıl sonra hacca gidecek olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. 8 yıldır hacca gitme hayali kurduğunu, geçmiş yıllarda kurada kendine çıkmadığı için hep üzüldüğünü anlatan Dutan, "Allah'ıma çok şükür 8'nci yılında kurada hacca gitmeye hak kazandım. Rabbim inşaallah o güzel yerleri görüp gelmeyi nasip eder. 8 yıldır hep bir sonraki yıl çıkar umudunu taşıdım." dedi.

Ahmet Sarı da 8 yıldır hacca gitme hayaliyle yaşadığını, bu sene kurada ismi çıkınca çocuklar gibi sevindiğini söyledi. Hüseyin Bodur ise hacca gitme hayaline 8 yıl sonra kavuştuğu için sevinçli olduğunu, DİB'in yeni kayıt yerine, eski başvurular arasından kura çekmesini doğru bulduklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar