Habur yolu yenileniyor

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı yolu yeniden yapılıyor. Yolun bitmesi durumunda 4 girişi ve 4 çıkış şeklinde şeritler olacak. Türkiye’yi Kuzey Irak’a bağlayan Habur Sınır Kapısı yılların en...

Google Haberlere Abone ol
Habur yolu yenileniyor

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı yolu yeniden yapılıyor. Yolun bitmesi durumunda 4 girişi ve 4 çıkış şeklinde şeritler olacak.

Türkiye’yi Kuzey Irak’a bağlayan Habur Sınır Kapısı yılların en fazla ihracatını yapıyor. Günde ortalama olarak 6 bin aracın giriş çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı’nın eski yolu artık gelen araçları kaldıramıyordu. Buna bir çözüm arayışına giren Şırnak Valiliği, Habur’dan Silopi’ye kadar olan 15 kilometre yolu yenilenmeye karar verdi. Karayolları Şube Şefliği tarafından başlatılan yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Habur’dan Silopi’ye kadar yapılacak yol çift şerit şeklinde 4 giriş ve 4 çıkış olacak. Yolun bitmesi halinde şoförler de rahat bir nefes alacak.

Türkiye’den Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a yük götürüp getiren TIR şoförü Ahmet Çıkal, "Biz yıllardan beri Türkiye’den Kuzey Irak’a yük götürüp getiriyoruz. Hayatımız bu yollarda geçiyor. Yaz kış demeden gidip geliyoruz. Tabi yollarda çok zorluk çekiyoruz. Ama bunu yapmaya da mecburuz. Çünkü geçim kaynağımız bu kapıdır. Başka işimiz yok. Şimdi bu Habur yolunu yeniliyorlar. Yapılmasından çok mutlu olduk. Biz şoförlerde rahat bir nefes alacağız. Bu yolu yapanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.

Başka bir şoför Mehmet Aydın da "Bu yolda daha önce çok kaza oluyordu. Kuyruk çok oluyordu. Çünkü yol dardı çok zorluk çekiyorduk. Şimdi bu yolu yeniliyorlar. Yolun yapılmasına çok sevindik. Biz şoförler biraz rahat edeceğiz. Bu yolun biran önce bitirilmesini istiyoruz. Sonuçta günde binlerce araç buradan gidip geliyor." dedi. CİHAN

Yorumlar