GYV'nin iftar yemeğinde kutuplaşmanın son bulması dileği

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde kardeşlik ve barış mesajları verildi. Bağımsız milletvekilleri Hakan Şükür ve İdris Bal, Ramazan vesilesi ile kutuplaşmanın son bulması dileğinde bulundu. Sanatçı...

Google Haberlere Abone ol
GYV'nin iftar yemeğinde kutuplaşmanın son bulması dileği

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde kardeşlik ve barış mesajları verildi. Bağımsız milletvekilleri Hakan Şükür ve İdris Bal, Ramazan vesilesi ile kutuplaşmanın son bulması dileğinde bulundu. Sanatçı Hamdi Alkan ise ülkenin ciddi sınavlardan geçtiğine vurgu yaparak Ramazan'ın tatsız şeylerin son bulmasına vesile olmasını diledi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Hizmet Hareketi'nin birçok çocuğun yetişmesine katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, "Atatürk'ün bu ülkede yeşerttiği değerlere hizmet etmek adına hep o hizmetleri yapanlara el uzatacağız" dedi.

GYV'nin Four Seasons Hotel'de düzenlediği 'Evrensel Barışa Doğru 20. Yıl' temalı iftar yemeğine siyaset, sanat, iş ve medya dünyasından birçok ismin yanı sıra farklı cemaat ve milletlerin mensupları katıldı. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin de mesajının okunduğu iftar yemeğinde barış, kardeşlik, hoşgörü içinde yaşayan, kamplaşma ve nefretten uzak bir millet olma mesajları verildi.

HAKAN ŞÜKÜR: RAMAZAN NEFRET SÖYLEMİNDEN UZAK DURMAMIZ GEREKEN BİR AY

İftarı organize edenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Şükür, "Tabi iftar demek sadece oturup bir şeyler yemek değil bu ayın hikmetine toplumun bütün fertleri aynı masada beraberiz. Sadece bir ay değil, diğer 11 ayda da Ramazanlaşmak lazım. İnşallah diğer 11 ayı da böyle yaşamak ve ülkemizi güzel yerlere getirmek lazım. Biraz içe hapsolmuş gibiyiz. İnşallah bunu da tesis edecek insanlar yetiştiririz." ifadelerini kullandı.

"Her ne kadar Ramazan nefret söyleminden uzak durmamızı gerektiren bir aysa da maalesef Ramazan'da da bunun devam ettiğini zaman zaman görüyoruz." diyen Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah bunlara dua edeceğiz. Bize küfredene biz çiçek uzatacağız. Bizim inancımızın gereği bu. En azından bunları hatırlamamıza vesile oluyor. İnşallah dini istismar aracı olarak kullanan insanlar da bunu hatırlar, özüne döner. Çünkü geçmişte böyle düşündükleri için biz o insanlarla beraber olduk."

İDRİS BAL: BU MİLLETİN BİRLİĞE, BERABERLİĞE İHTİYACI VAR

Toplumun birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini anlatan Bağımsız Milletvekili İdris Bal da şunları söyledi: "Bu harcı atanlara teşekkür ediyoruz.Zira bu milletin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Kutuplaşmaya ihtiyacı yok. Bölünmeye ihtiyacı yok. Argo kelimelere, hakaretlere ihtiyacı yok. Milleti millet yapan belirli günler ve değerler var. Millet olabilmek için ortak zaferlerimiz ortak acılarımız var. Böyle mübarek bir aydayız. O çerçevede ben bu günün hürmetine diliyorum ki ülkemizdeki kutuplaşmalar biter, kutuplaşmaların yerini kardeşlik alır, işbirliği alır, hukuk alır,demokrasi alır ve bir an önce o kutuplaşmadan dolayı gördüğümüz zararlar sona erer. Biz tekrar sağcısı ile solcusu ile müslimi ile gayrimüslimi ile barış için, demokrasi için, hukuk devleti için gelime için el ele beraber oluruz.İşte ben burada bu renklerin beraber olduğunu görüyorum. Tükiye'nin ihtiyacı olan işte bu birlikteliktir. Biz büyük bir medeniyetin insanlarıyız. Buna zarar vermemek, bu hoşgörü iklimini güçlendirmek lazım. Bu organizasyonları yapanları tebrik ediyorum."

HAMDİ ALKAN: ÜLKEMİZ CİDDİ SINAVLARDAN GEÇİYOR

Sanatçı Hamdi Alkan da iftar yemeğine katılanlar arasındaydı. Alkan, ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, "Ülkemiz ve dünya ciddi sınavlardan ciddi imtihanlardan geçiyor. Maalesef biz de son iki üç yılda ülkemizde tatsız şeyler yaşadık. Bu Ramazan'ın o tatsız şeylerin sonlandığı, bu iftarın o tatsız söylemlerin kayıpların sonlandığı günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Burada herkes iyi duygularla inançlı bir şekilde geleceğe inançlı bir şekilde hayatını devam ettiriyor ve gerçekten iyi niyetlerle örülüyor bu dünya. İnşallah bundan sonra güzel günlerin başlangıcı olur. Toplumun her kesiminde, siyasetin, sanatın her alanında, hayatın her alanında..." şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI HAZİNEDAR: HİZMET EDENLERE EL UZATACAĞIZ

Hocaefendi ve Mustafa Yeşil'in mesajlarını çok önemli bulduğunu söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Burada çok değerli Fethullah Gülen Hocaefendi'nin mesajı okundu. Türkiye'nin yaşadığı derin endişeleri, derin kaygıları ifade etti. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı'nın konuşması da fevkalade önemliydi. Hem demokrasi açısından, hem hukuk açısından da çok önemliydi. Ama bunda hepimizin biraz payı var. 12 Eylül'de Fatsa'yı yaşamış bir kardeşiniz olarak, hem askeri hem bürokratik vesayete karşı biri olarak toplumun bugün yaşadığı sıkıntıyı sadece AK Parti iktidarına atıfta bulunarak içinden çıkamayız. Hep beraber sorumluluklarımız var."

"Türkiye'nin bu yaşadığı, özellikle paralel lafı ile büyük bir düşmanlığı ifade eden siyasete dair o ekilmeye çalışılan korkuları aşarak burda bulunmanızı cesaretle arz-ı endam olarak değerlendirdi. Ben de cesaretle arz-ı endam etmiş bir kardeşiniz olarak ben Türkiye'de imkanı olmayan çocuklara el uzatarak, onları barındırarak, okul imkanı sağlayarak onları yetiştiren tüm kurumlara bir iş adamı olarak kendi bölgemde ben de el uzatmaya çalıştım. Özgürlükçü sosyal demokrat idealimizle Atatürk'ün bu ülkede yeşerttiği değerlere hizmet etmek adına hep o hizmetleri yapanlara el uzatacağız" ifadelerini kullandı.

İLHAN İŞBİLEN'İN HOCAEFENDİ İLE İLGİLİ ANISI

İftar programında yer alan Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen de Hocaefendi ile ilgili bir anısını anlattı. İşbilen, Hocaefendi'nin önemli bir din adamı olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: "Four Seasonsn yeni açıldığında Aydın Bolat Bey'in Hocaefendi ile ilgili bir iftar yemeği vardı. O zaman Vehbi Koç Beyler vefat etmemişlerdi. Orada çok hoşuma giden bir şey vardı. 'Ben' dedi 'böyle bir sürü yazar, şair, din adamı böyle bir sürü insanlarla karşılaştım. Böyle mütefekkirler söylediklerini yaşamadıkları için, o güzel şeyleri hayata yansıtamadıklarından dolayı.. Ama şu anda aramızda Fethullah Gülen isminde bir Hocaefendi var. Bugüne kadar ne söylemişse onu hayata yansıttığı için bu akşam bu yemeği onun hatırına verdim.' GYV'nin 20. yılını kutlar nice yıllarda beraber olmak dileğiyle teşekkürlerimi sunarım."

NURAY HAFİFTAŞ'TAN ŞARKILI MESAJ

Sanatçı Nuray Hafiftaş da Türkçe Olimpiyatları'nda Romanya'da verdiği mesajı hatırlattı. Hafiftaş önce "Romanya'dan bu yana oldukça sıkıntılar yaşayan bir insanım ama mutluyum ve de huzurluyum. Ben de bilmiyorum başıma böyle şeyler geleceğini. Evimde otururken anamla dediler ki basında medyada sen varsın. Ne oldu? Benim orada vermiş olduğum mesaj gerçekten güzeldi." ifadelerini kullandı daha sonra da 'Yetiş Ya Muhammed yetiş Ya Ali' şarkısını seslendirdi.

İKLİM KARACA: HOCAEFENDİ'NİN HEDİYESİNİ HALA SAKLIYORUM

2004 yılında hayatını kaybeden Anadolu Rock müziğinin büyük ismi Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca da, "İlk önce Hocaefendi'yi sevgi, saygı ve hasretle hatırlamak istiyorum. Gerek Mustafa Yeşil Bey'in söyledikleri, gerek Belediye Başkanımızın söyledikleri Hakan Şükür'ün, İdris Bal Bey'in söyledikleri, herkes barışa köprü oldu. Cem Karaca da Fethullah Gülen Hocaefendi ile çok derin dostluk içindeydi. Nikahımız kıyıldıktan sonra bizi ilk kutlayan Hocaefendi olmuştu. İmzası kalbimize kazıldı. Bize gönderdiği hediyesini hala saklamaktayım. Bu kıymetli sofraya beni de davet ettiğiniz için çok mutlu oldum" dedi. CİHAN

Yorumlar