GYV'nin geleneksel iftar yemeğinde 'kardeşlik' mesajı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV), 'Evrensel Barışa Doğru' temalı iftar yemeğinde hoşgörü, diyalog ve kardeşlik mesajları verildi. Siyaset, sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda ismin bir araya geldiği iftar yemeğinde, son zamanlarda...

Google Haberlere Abone ol
GYV'nin geleneksel iftar yemeğinde 'kardeşlik' mesajı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV), 'Evrensel Barışa Doğru' temalı iftar yemeğinde hoşgörü, diyalog ve kardeşlik mesajları verildi. Siyaset, sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda ismin bir araya geldiği iftar yemeğinde, son zamanlarda ortaya çıkan kutuplaşmanın son bulması ve Ramazan ayının kardeşliği pekiştirmesi temenni edildi.

GYV'nin 'Evrensel Barışa Doğru' temalı geleneksel iftar yemeği Four Seoson Otel'de yapıldı. İftar yemeğine; Bağımsız Milletvekilleri Hakan Şükür, İdris Bal, İlhan İşbilen, Sanatçı Hamdi Alkan, İş adamı İhsan Kalkavan, Gazeteci-Yazar Şahin Alpay, Nazlı Ilıcak gibi siyaset, sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

İftar yemeği sonrası konuşan GYV Başkanı Mustafa Yeşil, iftara katılanlara teşekkür ederek Ramazan aynının tüm insanlık için huzur miladı olmasını diledi. Yeşil, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Artık bir Türkiye geleneği haline gelmiş olan bu anlamlı buluşmanın; yine o alabildiğine renkli, samimi ve sıcak atmosferiyle gönüllerimizi ferahlattığını görüyor ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bizler, tarihin her döneminde sürekli göç almış ve bunun sonucunda da kültür, etnisite, din ve mezhep anlamında zengin bir toprak parçası haline gelmiş Anadolu’nun çocuklarıyız.

Ne var ki son iki yüzyıl içinde bu topraklarda yaşananlar, iç içe geçen, birbirinden etkilenen ve en doğru tabir ile ebrulaşan yapımıza büyük zarar vermiştir.

Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafya, hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, dinlerin yanlış ve bağnazca yorumlanması, ortak akıl ve vicdanın, siyasi, mezhepsel, etnik ve bölgesel menfaatlere feda edilmesi nedeniyle tahammül edilemez günler yaşamaktadır.

Dinimizin ve diğer dinlerin semavi öğretileri, temel prensipleri, gelenek ve kurumları, inananlara, birbirlerine, merhamet, adalet ve inanç özgürlüğü perspektifinde muameleyi emrederken, uygulamada ilahi iradenin arzusunun tamamen zıddına sonuçların ortaya çıktığını esefle gözlemlemekteyiz..

Barış içinde, kardeşçe birlikte yaşayabilmenin yegâne sihirli formülü insanları olduğu gibi kendimizle eşit kabul etmek, onlarla empati yapmak ve konumlarına saygı göstermektir.

Renkliliği ve çeşitliliği zenginlik olarak görmek ve el ele, omuz omuza mutlu yarınlara ulaşabilmek bizlerin elinde.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı olarak sizlerin özverili desteği, evrensel barışa olan inancı, toplumsal huzur ve barışımızın tesisi için yapılan proje ve faaliyetlerimize olan katılımı ve en kritik günlerde sağınıza-solunuza bakmadan “Ben varım!” diyerek yaptığınız cesur iştirakler ile 20 yılı geride bıraktık.

Geçen yirmi yılda ülkemiz başta etnik, mezhepsel, ekonomik, demokratik inanç hürriyeti gibi olmak üzere birçok konuda sıkıntılı dönemler yaşadı. Beraber şahit olduğumuz tüm bu zorlu süreçlerde vakfımız; toplumsal sorumluk bilinci, daha yaşanabilir ve demokratik bir Türkiye idealine olan inancı, en önemlisi sizlerin samimi destekleri ile birçok faaliyet ve organizasyona imza attı. Bu noktada bizlere verdiğiniz her türlü destek için teşekkürü bir borç biliyoruz.

Geride bıraktığımız yirmi yılı aşkın bir süre boyunca bir Türkiye hayali kurduk. Hülyalarımızdaki Türkiye; insanlığın medeniyet birikiminin, evrensel değerlerin ve atalarımızdan tevarüs ettiğimiz engin tecrübe ve irfanın imbiğinden süzülmüş ilkelerle bezenmiş, Avrupa Birliği yolunda ve standartlarında bir Türkiye.

Herkesin ve her kesimin kendi konumunda kabul görüp, haklarının da sadece kendisi değil, tüm diğer kesimler tarafından hassasiyetle korunduğu bir Türkiye.

Tüm inanç, düşünce ve kültür gruplarının inandıklarının ve düşündüklerinin gereğini hiçbir korku, endişe, ayıplanma ve dışlanma endişesi duymadan yaşayıp ilan ettiği bir Türkiye.

Her türlü vesayetin tarihin karanlıklarına gömüldüğü, demokrasinin ve hukukun, insan hak ve özgürlüklerinin bir teminatı olduğu, seçilmişlerin kendilerini tercih etmeyenleri sandık çoğunlukçuluğu ile ezmediği çoğulcu bir Türkiye.

Üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstün olduğu, mahkemelerin millet adına hüküm icra ettiği, her ne pahasına olursa olsun adaletin yerini bulduğu, politik, zümrevi ve konjonktürel kaygılarla hukukun esnetilip bükülmediği bir Türkiye hayal ettik.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı olarak, bu hayalin yakın bir gelecekte kristalleşerek gerçeğin ta kendisi olacağına gönülden inanıyoruz. Bu ümit ve kararlılıkla; yürütmeye çalıştığımız mütevazı gayretlerimizde tüm paydaşların katkı, işbirliğine de her zaman açık olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Teveccühlerinizden ötürü şahsım, mesai arkadaşlarım ve vakfımız adına tekrar teşekkür eder, Ramazan ayının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dilerim." CİHAN

Yorumlar