GYV: Yolsuzlukların üzerine gidilmemesi, gündem değişikliği olarak algılanır

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, yolsuzluk operasyonunun üzerine gidilmemesinin gündem değişikliği olarak algılanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
GYV: Yolsuzlukların üzerine gidilmemesi, gündem değişikliği olarak algılanır

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, yolsuzluk operasyonunun üzerine gidilmemesinin gündem değişikliği olarak algılanacağını söyledi. Yeşil, “Yolsuzluk operasyonuyla beraber ne konuşursak konuşalım yolsuzluklar üzerine hukuken gidilmediği sürece konuşulacak her şey, kamuoyunda bir gündem saptırması olarak değerlendirilecektir.” dedi.

GYV, Beşiktaş’taki Conrad Otel’te son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; GYV Başkanı Mustafa Yeşil, GYV Başkan Yardımcısı Cemal Uşak, Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi İhsan Yılmaz, GYV Hukuk Müşaviri Yusuf Burak ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda konuşan GYV Başkanı Mustafa Yeşil, “Ülkede barış ve huzuru ihlal eden, değerlendirme ve mütealaların bir an önce bitirilmesi açısından, belki sorumluluğumuzun idraki açısından kamuoyuna mütealalarımızı arz ederek belki sükunetin altını çizme, belki bu noktada her bir ferdin, anlayış ve düşünce grubunun bu bilinçle hareket ederek, içinde yaşadığımız ülkenin huzur ve saadetine katkıda bulunama mecburiyetinin gelip geçmekte olduğunun altını çizmek istedik.” ifadelerini kullandı.

Dershanelerin kapatılması konusuna değinen Yeşil, “Dershanelerin kapatılma düşüncesiyle ciddi olarak kamuoyuna yansıyan AK Parti ve Hizmet arasındaki huzursuzluk, uzun yıllar AK Parti belli bir ile uzlaşı içerisinde pozisyon belirlemiş olan Hizmetimizin kazanılmış olan demokrasinin farkında olduğunu ifade etmek isteriz. Bir iktidarın bir sektörü kararıyla kapatması lağvetme anlayışı, sadece kurumların kapatılması açısından bir kayıp değil, bu meselenin fevkalade demokratik kazanımlarla telifi mümkün olmayan ‘acaba geriye mi gidiyoruz’ kaygı ve endişesini tetikleyen bir yaklaşımdır. Hizmet, bugüne kadar tepkilerini demokratik çerçevelerde kalarak yapmıştır. Sivil bir kuruluş olmanın ilkeleri içinde kalarak yapmıştır.” diye konuştu.

'YOLSUZLUK OPERASYONUNUN CAMİA İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ DOĞRU DEĞİL'

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının Camia ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunun altını çizen Yeşil, “17 Aralık’ta meydana gelen yolsuzluk operasyonlarının Camia ile ilişkilendirilmiş olması asla kabul edilemez. Gerek AK Parti gerekse geçmiş iktidarlarda da yolsuzluklar olmuştur. Ancak yolsuzlukların ortaya çıkışıyla birlikte ortaya sunulan ve konulan söylem fevkalade yaralayıcı, kutuplaştırıcı ve inciticidir. Yolsuzluk operasyonuyla beraber ne konuşursak konuşalım yolsuzluklar üzerine hukuken gidilmediği sürece konuşulacak her şey, kamuoyunda bir gündem saptırması olarak değerlendirilecektir.”şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar