GYV iftarında siyasilerden 'birlik' mesajı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) “Evrensel Barışa Doğru” temalı bir iftar programı düzenledi. Programa katılan davetliler Ramazan ayı münasebeti ile birlik adına önemli mesajlar verdi.GYV'nin düzenlediği iftar programına siyaset, sanat,...

Google Haberlere Abone ol
GYV iftarında siyasilerden 'birlik' mesajı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) “Evrensel Barışa Doğru” temalı bir iftar programı düzenledi. Programa katılan davetliler Ramazan ayı münasebeti ile birlik adına önemli mesajlar verdi.

GYV'nin düzenlediği iftar programına siyaset, sanat, kültür ve birçok alandan çok sayıda misafir katıldı. Vakfın 1994’te yapılan kuruluş toplantısına katıldığını hatırlatan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, “Daha sonra bazı toplantılara yine katıldım. Birkaç yıl evvelki toplantılarda protokol çoğalmaya, millet azalmaya başlamıştı. Bu akşam ilk defa protokolün azaldığını milletin çoğaldığını görüyorum. Bunu hayra vesile sayıyorum. Devlete elbette sahip çıkmak gerekir. Kendinizi devlet sanmaya başladığınız zaman milletten, milletin değerlerinden, milletin hassasiyetlerinden uzaklaşırsınız. Millet, kendi kaderine sahip çıktığı müddetçe hiçbir kuvvet onu yıkamaz. Toplantımız, bu iftarın iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin ise şunları kaydetti: "20. yılında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın her şeye rağmen iyilik adına, güzellik adına, ülke adına, insanlık adına yürütmeye çalıştığı faaliyetlerden birisi olan Ankara buluşmasında sizlerle birlikte olmak ve birlikte aynı sofrayı paylaşmak benim için büyük bir onur ve hepimiz içinde kendi tarihimizde yer alacak ve yâd edeceğimiz önemli bir akşam olarak gerçekleşti. Her şey için ve her konuda yüce rabbimize hamd ediyoruz ve şükrediyoruz. Her güzelliğin sahibinin o olduğunu bildiğimiz gibi her sıkıntının da onun hikmetinden neşet ettiğine inanıyoruz ve çözümünün ve çaresinin de yine onun ihsanı ile tahakkuk edeceğine yürekten inanıyoruz. Temenni ediyoruz ki Ramazan ayının başlangıcında sahip olduğumuz eksiklikler, aksaklıklar, olumsuzlukları sonunda bırakmış, terk etmiş, bırakabilmiş olarak bir ayı inşallah idrak ederiz. Biliyoruz ki bir kişinin, her birimizden bir kişi olabilir. Çok şeye sahip olması ve çok şey yemesi bizim yaratılışımızın gayesi değil. Daha doğrusu ve güzel olanı çok kişinin birlikte olması ve birlikte bir lokmayı paylaşabilmesidir. Allah bizi varlığımızla ve imkânımızla bizi yapayalnız baş başa bırakmasın. Paylaşmayı helalinden kazanmayı ve diğer insanlarla diğer paylaşabilmeyi bize kısmet etsin."

Ramazan ayı yalnız bir ülkede yaşayanların birbirine hoşgörü ile baktıkları bir ay olmadığını hatırlatan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker ise “Müslüman dünyasının farklı coğrafyalarda birbirine hissederek ve aynı düşüncelerle hoşgörü sevgiyi ve yalnız dünyayı değil, dünya sonrasını da birlikte düşündüğü bir aydır. Bugün anlamlı bir gün ve ben özellikle programımı bugün burada bulunmak üzerine kurdum. Çünkü yalnız 20. yıl değil kimi çevrelerin uzun dönemlerde bu vakıfta ön plana çıkanların tam tersine eksik olmasına olanak verdiğini görmüş olmuş ve yaşamış biri olarak sizi asla yalnız bırakmayacağımızı göstermek için buradayım. Aslında İslamiyet’in insanları sevme duygusu kendi sözcüklerine büründürülmüştür. Kur'an-ı Kerim’i okuyan herkes tefsirini yaparken farklı anlamlar yükleyebiliyor. Çünkü sevginin tezahürü herkesin yaşam biçimine göredir ama bugün görüyoruz ki İslamiyet’i, Kur'an-ı Kerim’in sözcüklerini kullanıp ve özellikle sizlerle kol kola girenler başta siz olmak üzere kendisinden olmayan ötekileştirilen herkese nefret sözcükleri ile hitap ediyorlar. Bunlara verilecek en güzel mesaj siz nefret etmeye devam edin biz Allah’ın yarattığı insanlar olduğumuz için sizi sevmeye devam edeceğiz.” dedi.

Düzenlenen iftar programı nedeni ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na teşekkür eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “20. kuruluş yıllarını da kutluyorum. Ramazan ayı mübarektir, iftar yemekleri güzeldir. Çok dikkatle dinlediğim ve ilham verici bulduğum bir konuşma dinledim. Ayrıca burada çok önemli bir mesaj dinledik. Temennim bu mesaj ve konuşmada ifade olunan dileklerden, beklentilerden, mesajlardan ulaşmak için hep birlikte dayanışma içinde, sevgi ve muhabbet içinde hareket edebilmek.” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Ankara bağımsız milletvekili Haluk Özdalga ise şunları söyledi: “Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na çok teşekkür ediyorum bu güzel iftar akşamını bize düzenledikleri için. Ayrıca yapılan bütün konuşmaları çok dikkatli bir şekilde dinledim, izledim. Hepsine çok değerli çok güzel konuşmalar oldu. Tabı bu iftarın çok zor bir dönemin içinde geçtiği Ramazan ayında yapıldığını biliyoruz. O bakımdan farklı bir önemi var diye düşünüyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum, samimiyetle ifade edeyim. Bugünlerin geçeceğine benim inancım tam. İçimde zerre, hardal tohumu kadar bir soru işareti şüphe yok. Bugün Türkiye’nin insanlarının birikimi, Türkiye’nin demokrasi tecrübesi, kültürü, tarihi daha önce hiç yaşamadığımız kadar bu zor ve korkunç baskı rejiminin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Sizlerin de aynı inancı paylaştığınızı biliyorum. Hiç şüpheniz olmasın bu zor günleri muhakkak suretle Türkiye aşacaktır.” CİHAN

Yorumlar