GYV: Herkesin bilinçli ve uzlaşıya katkı yapacak üslupla konuşması çok önemli

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, herkesin bilinçli ve şuurlu, toplumun birliğine, uzlaşı zeminine katkı yapacak bir üslupla konuşmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
GYV: Herkesin bilinçli ve uzlaşıya katkı yapacak üslupla konuşması çok önemli

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, herkesin bilinçli ve şuurlu, toplumun birliğine, uzlaşı zeminine katkı yapacak bir üslupla konuşmasının çok önemli olduğunu söyledi. Hizmet'e yönelik kullanılan dili eleştiren Yeşil, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektuptaki, "Kim bu noktada bir adım atarsa, Hizmet bu noktada 10 adım atamaya hazırdır." açıklamasını hatırlattı.

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Beşiktaş’taki Conrad Otel’de basın toplantısı düzenledi. Yolsuzluk operasyonlarına değinen Yeşil, “Özellikle yolsuzluk soruşturmalarının akabinde başlayan, hukukun askıya alınması meselesi, 2 bin 500’e yakın emniyet görevlisinin herhangi bir suç ile isnat edilmeksizin yerlerinin değiştirilmesi meselesi, yargıya müdahale edilmesi veya HSYK’nın farklı bir yapıya kavuşturulma ihtiva edilen gayretlerin ortaya konması kutuplaştırıcı, öteleyici, fevkalade kamplaştırıcı bir üslupla devam etmesi, bizim açımızdan endişe verici. Bu ülkede fırsat bekleyenlere adeta altın tepsi içinde fırsat sunma anlamına gelmektedir. Ülkemizin bütün vatandaşlarının, hepimizin birleştirici, bütünleştirici, ötekileştirmeden yeniden el ele gönül gönüle yeniden birbirimizi bağrımıza basacak süreç inşa edemezsek, yarın bir araya gelemeyen, konuşamayan, alabildiğine her türlü mihrakların oyununa gelen parçalanmış bir yapının önüne çıktığını görmekteyiz. Bu endişe ile dop dolu olduğumuzu da ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Birlik konusunda çağrıda bulunan Yeşil, “Herkesi mutlaka bilinçli ve şuurlu, toplumun birliğine, toplumun uzlaşı zeminine katkı yapacak bir üslupla konuşmasının öneminin altını çizmek istiyorum. Eğer biz bu sorumluluğu yerine getiremezsek, gerek Cumhurbaşkanımızın, gerek Başbakanımızın gerekse Meclis Başkanımız sahip oldukları ve üstlendikleri sorumlulukları gereği bu savrulmanın ve dağılmanın önüne geçilemezse bu ülkede bazı şeyleri yapmanın ve yerine getirmenin çok geç olacağı endişesi taşıyoruz. Hukukun üstünlüğü noktasına kararlı yürüyüşe dönülmesi tek kurtuluş olduğu kanaatindeyiz. Zira bizi temsil eden ve milletin sorumluluğunu üstlenen insanlar, bu çerçeveye riayet ettikleri sürece toplum kendine ait sorumluluğu, vazifeleri yapacağı kanaatindeyiz. Sayın Gülen’in neşredilen mektubunda dediği gibi kim bu noktada bir adım atarsa hizmet bu noktada 10 adım atamaya hazırdır. Birliğimiz, dirliğimiz, kırılan kalplerimizin tamiri, parçalanmış bütünlüğümüzün yeniden bir araya gelerek tevhidi ve ülkenin kayıplarını bir an önce kayıplarını telafi edecek çizgisi söz konusu olsun.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar