GYV Başkanı Yeşil: Tasfiyelerin hukukla telifi mümkün değil

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, “Paralel yapı’ iddialarıyla bürokraside çok ciddi manada tasfiyelerin yaşandığını hepimiz biliyoruz.” dedi. GYV’nin Swissotel’de gündeme ilişkin düzenlediği toplantıda...

Google Haberlere Abone ol
GYV Başkanı Yeşil: Tasfiyelerin hukukla telifi mümkün değil

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, “Paralel yapı’ iddialarıyla bürokraside çok ciddi manada tasfiyelerin yaşandığını hepimiz biliyoruz.” dedi.

GYV’nin Swissotel’de gündeme ilişkin düzenlediği toplantıda konuşan Mustafa Yeşil, bürokrasideki tasfiyelere değindi. Geçmişte, ‘irtica’ söylemi ile tasfiyelerin yaşandığını, bugün ise irticanın yerini ‘paralel yapı’nın aldığını vurgulayan Yeşil, “Türkiye’de özellikle geçmiş dönemlerde, demokratik hakların ve hukukun ciddiye alınmadığı ve hakim olmadığı dönemlerde üretilen bir kavram etrafında çok insanın mağdur edildiğini biliriz. Geçmişte irtica kavramı üzerinden birçok insan irtica ile ilintili hale getirilerek bulunduğu yerden alınmış, tasfiye edilmiş, uzaklaştırılmıştır. Bu son dönem, 17 Aralık’tan sonra irticanın yerini adeta ‘paralel yapı’ aldı. Bugün iktidar medyasının ağırlıklı kesiminde sıklıkla gündeme gelen mesele, yapılan her türlü işlem ve gayret paralel yapı ilintisi içinde sunulmaktadır. Ancak birçok köşe yazarının dikkat çektiği bir nokta var, ‘paralel yapı’ iddialarıyla aslında yeni bir anlayış yeni bir devlet dizayn ediliyor kavramını da sıklıkla seslendirenlerin olduğunu unutmamak lazım. Ben bugün yaşanan olayın mahiyetinin ne olduğunu, kişiler kendileri mi ayrıldı yoksa görevden mi alındılar bunu bilmiyorum. ‘Paralel yapı’ adı altında bugün bürokraside çok ciddi manada tasfiyelerin yaşandığını hepimiz medyadan takip ediyoruz. Bakınız, hiçbir delil hiçbir suçlama hiçbir yargı kararı yok Sayın Başbakan’ın o sözünü hatırlayacaksınız, ‘paralel yapı dinlemiş ancak henüz faillerini bulamadık’. Öyle bir kavram ki her şeyi yapıyor fakat faili yok. Böyle bir tenakuzu ifade eden bir kavramın altında yapılmak istenen her şeyin sanıyorum yapıldığı bir süreç. Hukukla telifi mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar