GYV Başkanı Yeşil: Süleyman isimli şahsın Hizmet’le ilgisi yok

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, internete ses kayıtları düşen Süleyman Hamit Müftügil’in Hizmet Hareketi ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
GYV Başkanı Yeşil: Süleyman isimli şahsın Hizmet’le ilgisi yok

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, internete ses kayıtları düşen Süleyman Hamit Müftügil’in Hizmet Hareketi ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi. Yeşil, “Süleyman denen bu zatı 30 yıllık Hizmet hayatımda ne gördüm ne duydum. Üslup itibariyle de böyle bir içerik ve üslubun, Hizmet'in genel duruş ve üslubuyla alakalı olduğunu söylemek mümkün değil.” dedi.

GYV Başkanı Mustafa Yeşil, son günlerde yaşanan gelişmelere ve Hizmet Hareketi’ne yönelik kara propaganda faaliyetlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. İnternete ses kayıtları düşen İşadamı Süleyman Hamit Müftügil ile ilgili soruyu cevaplayan Yeşil, “Birincisi, son 6 aydan bu yana gayri kanuni olarak Sayın Gülen’in dinlendiği ile alakalı olarak, avukatlarının bir açıklama yaptığını zannediyorum hepiniz okumuşsunuzdur. Hatta bu dinlemeler servis edilmezden önce, bazı kasetlerin montajlanarak piyasaya sürüleceğine dair açıklamalarını okumuştuk. O açıklamalardan bir hafta sonra, bu kasetlerin servis edildiğini ve dolayısıyla algının inşası ve çok ciddi bir kara propagandaya malzeme olacak şekilde içeriklerin hazırlandığını görüyoruz. Süleyman denen bu şahsı 30 yıllık Hizmet hayatımda ne gördüm ne duydum. Üslup itibariyle de böyle bir içerik ve üslubun Hizmet’in genel duruş ve üslubuyla alakalı olduğunu söylemek mümkün değil. Takdir edersiniz ki Hizmet’in bugüne kadar siyaset hayatını dizayn etme gibi, siyasi mühendisliğe soyunma gibi hiçbir faaliyeti, hiçbir programı olmamıştır. Burada iddia edilen meseleler, aslında birilerinin Hizmet’e yakıştırmaya çalıştığı algıları adeta örgüleyip, perçinleyecek şekilde kurgulanmış bir konuşma metni olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Süleyman denen bu zatında ilgili ses kayıtlarının servisinin arkasından yine Sayın Fethullah Gülen’in avukatlarının yaptığı açıklamayla da aslında bu şahsın Hizmet ile ilgisinin olmadığı, böyle bir şahsın içerik olarak da söylediklerinin Hizmet’in üslubu ve gündemi olmadığı nazarımıza sunuldu, bizler de okuduk.” ifadelerini kullandı.

'SAYIN GÜLEN'İN, PARTİSİNDEN AYRILMAK İSTEYENLERE BİR CÜMLE SÖYLEDİĞİNİ HATIRLAMIYORUM'

“Sayın Gülen’in meslek hayatının değişik kesimlerinde birçok insan ziyaret etmiştir.” diyen Yeşil, “Benim birçok defa farklı müşahedelerim oldu. Partilerinden ayrılmak isteyen kişilere bugüne kadar Gülen’in asla farklı bir niyet ve düşünce ile ayrı bir proje kapsamında bir cümle söylediğine dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Hatırlarsınız, Hakan Şükür’ün Hizmet’le ilgili olumsuz söylemlerin arttığı bir dönemde Hocaefendi’ye ayrılmak istediğini ifade ettiğinde ‘Asla ayrılma! Mevcut oradaki arkadaşların huzurunu kaçıracak bir görüntü verme!’ diye ısrar ettiğine şahidiz. İstifa edenlerin her birinin kendi iradeleriyle istifa ettiğini, hatta İdris Bal’ı açıklamalarında ‘Eğer benim Sayın Gülen’in talimatıyla istifa ettiğime dair bir belgeniz, bir tespitiniz varsa ben vekillikten istifaya hazırım’ dediğini hepimiz biliyoruz. Gülen’in 'Kim ne iş yapacaktır? Kim istifa edecektir? Kim kalacaktır?' Bu manada, bu tarzda bir gündemi olmamıştır. Ve geçmişte de benzer hadiselere şahit olmadık. Bugün bunların ısrarla gündeme getirilmesi, kara propagandanın malzemesi olarak görüyor ve değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

'CUMHURBAŞKANI HUKUKUN İŞLERLİĞİNİ TEMİN EDEBİLİR'

Cumhurbaşkanı’nın göreve çağırılmasının ne anlam içerdiğine ilişkin de soruyu da değerlendiren Yeşil, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın yetkileri yasa ile belirlenmiş durumda. Devletin işleyişinden sorumlu olan en üst mercii temsil ediyor. Dolayısıyla Devlet Denetleme Kurulu vasıtasıyla bugün gündemde var olan hukuksuzluklar veya hukukun ihlal edilmesi meselesi veya ilgili tasfiyeler veya bununla alakalı yapılan fişlemeler mevzuunda araştırmalar yapabilir ve hukukun işlerliğini temin edebilir. Bir diğer noktada; bugün üzülerek söyleyelim ki; iktidar 76 milyonun iktidarı olması ve bunu temsil etmesi maksadıyla var olmasına rağmen, maalesef bugün kullandığı dil itibariyle taraf konumundadır. Aslında iktidarın taraf konumunda, ona ait çözmesi gereken meseleleri bugün bu zeminde çözme imkanının uzak olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, tarafsız bir mercii olan Cumhurbaşkanı’nın bu meseleler üzerinde yasaların kendine verdiği yetkiyi kullanmasının vaktinin gelip, hatta geçmekte olduğu kanaatindeyiz.”
CİHAN

Yorumlar