GYV Başkanı Yeşil: İnsanlığa hizmet etmekten başka bir niyetimiz yok

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV), 'Evrensel Barışa Doğru' temalı iftar yemeğinin Ankara ayağında hoşgörü, diyalog ve birlikte yaşam mesajları verildi. GYV Başkanı Mustafa Yeşil, “Sevgiden başka bir sermayemiz, insanlığa hizmet...

Google Haberlere Abone ol
GYV Başkanı Yeşil: İnsanlığa hizmet etmekten başka bir niyetimiz yok

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV), 'Evrensel Barışa Doğru' temalı iftar yemeğinin Ankara ayağında hoşgörü, diyalog ve birlikte yaşam mesajları verildi. GYV Başkanı Mustafa Yeşil, “Sevgiden başka bir sermayemiz, insanlığa hizmet etmekten başka bir niyetimiz yok” derken aksini ispat edebilenin son elli yılda daha çıkmadığının altını çizdi.

Ramazan vesilesiyle GYV tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen iftar programının Ankara ayağı gerçekleştirildi. ‘Evrensel Barışa Doğru’ temasıyla Hacı Baba restoranda gerçekleşen programa yabancı misyon temsilcilerinin yanı sıra siyaset, medya ve iş dünyasından isimler katıldı. Musiki faslı ile başlayan iftar programında “Evrensel Barışa Doğru 20. Yıl” kısa filminin gösterimi yapıldı. Açılış konuşmasını yapan GYV Ankara Temsilcisi Hüseyin Mercan’dan sonra kürsüye gelen GYV Başkanı Mustafa Yeşil, geçen Ramazan ayındaki yeni anayasanın neden bu kadar geciktiğini konuştuklarını anımsatarak “Fakat üzülerek söylemeliyim ki bir yıl sonra bugün, hali hazır asgari hukukun icrasıyla alakalı sıkıntıları konuşmaya başladığımızı esefle, kederle ve üzüntüyle arz etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“AĞZINIZ ORUÇLUYKEN NEFRET SAÇARSANIZ, ORUCUNUZ ORUÇ DEĞİLDİR”

GYV Başkanı Yeşil, mübarek Ramazan ayının faziletlerinden söz ederek “Ama siz dilinizle, ağzınız oruçluyken nefret saçarsanız, insanları taksim edip bölerseniz, sevgi bağlarını dilinizle keserseniz, Yunus'un dediği gibi 'eğer kalpleri yıkarsanız', ne tuttuğunuz oruç oruçtur, ne kıldığınız namaz namazdır.” değerlendirmesinde bulundu. Yeşil, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğer biz, toplumun kenarda köşede kalmışlarını soframıza davet edip, onlarla yeni bir uzlaşma akdi kurmuyor, tam tersine var olan akitleri darmaduman ediyorsak bu Ramazan Ramazan değil; bu tavır mümince iman ehlinin tavrı hatta insan tavrı değil.”

“NİYETİMİZ İNSANLIĞA HİZMET, AKSİNİ İSPAT EDEN ÇIKMAYACAKTIR”

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin tabiri ile yegane sermayelerinin 'sevgi' olduğunu vurgulayan Mustafa Yeşil, “Sevgiden başka bir sermayemiz, insanlığa hizmet etmekten başka bir niyetimiz yok. Eğer bunun zıddı bir niyetimizin olduğunu iddia eden varsa ki geçmişte oldu, elli yıldır bunu ispat eden çıkmadı, Allah’ın izniyle de çıkmayacaktır.” sözleri salonda bulunan davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

“YURTDIŞINDAKİ OKULLARDAN RAHATSIZ OLMANIN İZAHINA NEZAKETİM İZİN VERMİYOR”

GYV Başkanı Mustafa Yeşil, yurtdışında açılan Türk okullarından rahatsızlık duyulmasına da değinerek “Bugün eğitime düşman olmak, açılmış 160 ülkenin varlığından rahatsız olmak, onların göndere çektiği bayrakların mevcudiyetinden endişe duymak, Türkçe'nin oralarda konuşulmasını istememek izah edilecek bir mesele olmadığı gibi bunu başka tanımlarla ancak izah edebilirsiniz. Ama benim nezaketim bunu ifadeye yetmiyor.” şeklinde konuştu.

“MUHABBETİN HER TÜRLÜ DERDE ÇÖZÜM OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Toplum olarak ortak akla ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Mustafa Yeşil, bütün ön yargıların yıkılarak bir araya gelmenin öneminden söz etti. Yeşil, Ramazan’ın tatlı ortamında kalplerinin kırgın olduğunu ifade ederek “Biz, kötü konuşmamaya, nefrete prim vermemeye, düşmanlığa düşman olmaya söz vermişiz. Muhabbetin her türlü derde çözüm olduğuna inanıyoruz. Severek tedavi etmenin en kalıcı yol olduğuna inanıyoruz.” dedi.

ANKARA’DAKİ GYV İFTARINA ÇOK SAYIDA SİYASİ KATILDI

GYV'nin 'Evrensel Barışa Doğru' temalı geleneksel iftar yemeğinin Ankara ayağı programına; eski bakanlardan Ertuğrul Günay ve İdris Naim Şahin’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Milletvekilleri Atilla Kart, Haluk Özdalga, Hami Yıldırım, İlhan İşbilen ve Yusuf Ziya İrbeç gibi isimlerle çok sayıda seçkin davetli topluluğu katıldı. CİHAN

Yorumlar