Güzelim köyünde 500 kınalı keklik doğaya salındı

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde, doğal yaşam ortamına uygun, su ve besin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde belirlenen ve yırtıcılarla mücadele yapılan mevkilere 'Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Programı' kapsamında 500 kınalı keklik...

Google Haberlere Abone ol
Güzelim köyünde 500 kınalı keklik doğaya salındı

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde, doğal yaşam ortamına uygun, su ve besin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde belirlenen ve yırtıcılarla mücadele yapılan mevkilere 'Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Programı' kapsamında 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Adana Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kozan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği faaliyet alanı içerisinde yer alan ve Adana-Tufanbeyli İlçesine bağlı Güzelim köyünde keklik salımı yapıldı.

    Kınalı kekliklerin doğaya bırakılması için düzenlenen törende bir konuşma yapan 7. Bölge Av ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Mehmet Yüksel Çevirgen, "Kahramanmaraş Kapıçam Kanatlı Üretim Merkezi'nden getirilen 500 adet kekliğin Tufanbeyli’de doğaya salınımının yapıldığını, hem süne ile mücadele etmeyi hem de popülasyonu azalan kekliklerin çoğalmasını sağlamak avcılık ve yaban hayatını düzenlemek, doğal hayatı yaban hayatı ile birlikte iyileştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

    Tufanbeyli Belediye Başkanı Av. Remzi Ergü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Saffet Giray da birer konuşma yaptı.

    Kozan DKMP Şefi Yakup Atıcı, Daire Müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve köy halkının katıldığı programın ardından 500 kınalı keklik doğaya salındı. CİHAN

Yorumlar