'Güzel Ezan Okuma Kursu' tamamlandı

Nevşehir İl Müftülüğü’nce din görevlilerine yönelik düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma Kursu' sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
'Güzel Ezan Okuma Kursu' tamamlandı

Nevşehir İl Müftülüğü’nce din görevlilerine yönelik düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma Kursu' sona erdi. 5 makamda güzel ezan okuma kursuna katılan kursiyerler, kurs sonunda belgelerini aldı. Kayseri Sadıklar Camii İmam-Hatibi Ali Birinci’nin Formatör öğretici olarak görevlendirildiği kursta, kursiyerler Saba, Uşşak, Rast, Segâh ve Hicaz makamlarında okuma dersi aldı.

Kurs sonunda düzenlenen belge törenine İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftü yardımcıları A. Celalettin Altunkaya ve Yaşar Bolat, rehber öğretici Ali Birinci ve 21 kursiyer katıldı. Törende, kursiyerler beş makamda okudukları ezan ve öğrendikleri ilahileri sergiledi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, yaptığı konuşmada, “Nevşehir’de ezanlarımızın her camide kendi hocaları tarafından okunmasını istiyoruz. Ancak bu ezanların kulağa hoş, gönle huzur verecek bir seda ve eda ile okunmasını da istiyoruz. Bu da ancak yetişmiş ehil personelle gerçekleşebilir. Bunun için Nevşehir’de 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz 'Ezanı Güzel Okuma Kursu'nu tamamlamış bulunuyoruz. Emeği geçen formatör Ali Birinci hocamıza ve kursa katılan, namaza çağrı ve davet olan Ezan-ı Muhammedi'yi en güzel şekilde okumak için gayret sarf eden kursiyer meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Rehber öğretici Ali Birinci ise “Yaklaşık bir aydır devam eden kursumuzda arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalıştık, büyük bir çaba sarf ettiler. Değerli hocalarımızdan öğrendikleri bilgileri geliştirmelerini temenni ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Kursun çok verimli geçtiğini ve kendileri için çok faydalı olduğunu belirten kursiyerler, “Bu hizmeti ilimiz merkezine getiren İl Müftümüz Sayın Yakup Öztürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır.” ifadeleriyle duygularını dile getirdi. Kursiyerler tarafından hazırlanan yöreye ait el işlemeli tabak ve angorayı rehber öğretici Ali Birinici’ye İl Müftüsü Yakup Öztürk hediye etti.
CİHAN

Yorumlar