Güvenpark'taki minibüs duraklarına yeni düzenleme

Ankara’da gösterilerle gündeme gelen Güvenpark’ta minibüsçülerin bulunduğu depolama ve durak yerleri ile ilgili yeni düzenleme yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Güvenpark'taki minibüs duraklarına yeni düzenleme

Ankara’da gösterilerle gündeme gelen Güvenpark’ta minibüsçülerin bulunduğu depolama ve durak yerleri ile ilgili yeni düzenleme yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası’nın, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapılan 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Minibüsçü esnafına bugüne kadar verdiği tüm vaatleri yerine getirdiğini belirten Gökçek, “Her türlü desteği şoför esnafına vermeyi taahhüt ediyorum, dünkü yaptıklarımız yarın yapacaklarımızın teminatı olacak.” dedi. Gökçek, minibüsçü esnafı açısından büyük önem taşıyan Güvenpark’ta bulunan depolama ve durak yerleri ile ilgili olarak da yeni düzenlemeler yapacaklarını ve esnafı rahatlatacaklarını belirtti.

Minibüsçü esnafının, Güvenpark’ta yapılmasını istediği yeni peron yerlerini imkanlar ölçüsünde açtıklarını anlatan Gökçek, “Güvenpark’ta depolama alanında hizmet veren minibüs esnafının ulaşımını kolaylaştırmak için Milli Müdafaa Caddesi üzerinde sadece minibüslere tahsis edilen bir şerit düzenlemesi istediniz o düzenlemeyi de yaptık.” diye konuştu.

Güvenpark’taki minibüs esnafının geçmişte yerlerinin değiştirilerek mağdur edilmek istendiğini hatırlatan Gökçek, konu hakkında projeler yaptıklarını ama hep engellendiklerine dikkat çekti. Gökçek, “Şimdi eskiden olduğu gibi mahkemelerden pek dönmüyor bu olaylar. İnşallah size hemen şimdiki durağımızın bulunduğu yerde iki katlı bir garaj yapacağız. Yerin altına da yerin üstüne de olabilir. Daha rahat daha serbest modern bir şeyler yapmak istiyoruz. İnşallah ümit ediyorum ki o da biter.” ifadelerini kullandı.

ULUS SEMTİNE MODERN DURAKLAR

Gökçek, Ulus semtindeki Gülbaba minibüs duraklarının bulunduğu alanda inşa edilen kongre merkezi alanına minibüsler için 400’ü aşkın minibüs kapasiteli depolama alanı yapıldığını da söyledi.

Gökçek, “İnşallah bu kongre merkezinin hemen altında 2 katlı, Türkiye’nin en modern duraklarını sizlere hediye edeceğiz. Bugüne kadar gecikmesinin tek nedeni orası, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun emri altında. Oradan karar çıkartmak çok zordur. Ama sonunda bitti, ihale safhasına geldi, ümit ediyorum ki ya seçimlerden önce ya seçimlerden hemen sonra bu ihaleyi yapacağız.” diyerek projeyi fotoğraflarla anlattı.

Projeye göre; alttaki iki katı minibüs indirme bindirme katı yapacaklarını, onun üzerinde de çarşı ve kongre salonu katları bulunacağını belirten Başkan Gökçek, “Hemen Hacı Bayram Camii Türbesi'nin arkasında, son derece modern planlarla yapacağız. Başladıktan sonra 1-1,5 sene içerisinde de biter. Ondan sonra son derece modern duraklarda olursunuz. Niyetimiz ya buradan Ulus’a kadar bir raylı sistem yapıp devamlı Ulus’taki müşteriyi buraya taşımak ya da Ulus’a bir teleferik koyup, teleferikten dolmuş durağınıza inmesini sağlamak. Böyle bir mekanizmayla da yolcuyu Ulus’tan direkt dolmuş duraklarına taşıma imkanı olacak. Orayı size yapıp vereceğiz, kendiniz işleteceksiniz İnşallah.” açıklamasını yaptı.


CİHAN

Yorumlar