Güvenlik Korucuları'na subaylık yolu açılıyor

Şu ana kadar uzman çavuş ve astsubaylık imkanı tanınan güvenlik korucularına 'subay' olma imkanı da tanınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Güvenlik Korucuları'na subaylık yolu açılıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Terörle mücadelede güvenlik güçlerinin gözü kulağı olan Güvenlik Korucuları için yeni bir imkan daha getiriliyor. Şu ana kadar uzman çavuş ve astsubaylık yapmak imkanları bulunan Güvenlik Korucuları bundan sonra 'subay' da olabilecek.

Konuya ilişkin açıklama, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2018 merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmelerine katılan  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. 

Korucularla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Bakan Soylu, "Doğu ve Güneydoğu’da önemli bir adımı attık. Korucularımızın yaş ortalaması 42 idi. 18 bin 482 güvenlik korucumuzu çok iyi şartlarda emekli edip 21 bin 716 güvenlik korucusu alarak yaş ortalamasını 32’ye düşürdük. Korucularımıza Foça’da komando eğitimi dahil verdiriyoruz. Bunun yanı sıra bakanlığımız bünyesinde Korucular Daire Başkanlığı kurduk. Ek tazminatları arttırılmış, harcırah imkanı getirilmiş, bir defaya mahsus olmak üzere silah taşıma ruhsatı için harç muafiyeti sağlanmış, sağlık tedavi giderleri bakımından 4-A kapsamında sigortalı sayılmalarına imkan veren yasal düzenleme hayata geçirilmiştir. Korucularımıza subay olmanın yolunu açtık. Korucularımızdan uzman çavuş alıyoruz. Özellikle eğitim yaşı tutanlar uzman çavuşluktan sonra astsubay, subay olabilecekler. Korucularımız subay olabilme kabiliyetine sahip olabilme adımını onlara sağlayacağız. 226 korucumuz uzman çavuş olma eğitimleri bitmek üzeredir" dedi.

Yorumlar