Güvenlik açığı tespit edilen bina sakinleri uyarıldı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ‘Güvenli Konut Projesi’ kapsamında Hacılar, Erciyesevler, Alpaslan, Serçeönü, Talas, Bahçelievler ve Mevlana mahallelerinde bin 882 çok katlı bina kontrol edildiğini ve güvenlik açığı görülen binalar uyarıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Güvenlik açığı tespit edilen bina sakinleri uyarıldı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ‘Güvenli Konut Projesi’ kapsamında Hacılar, Erciyesevler, Alpaslan, Serçeönü, Talas, Bahçelievler ve Mevlana mahallelerinde bin 882 çok katlı bina kontrol edildiğini ve güvenlik açığı görülen binalar uyarıldığını açıkladı.

Vali Orhan Düzgün, suçu önlemeye yönelik çalışmaları içeren proaktif polislik anlayışının Kayseri’de başarıyla uygulandığını belirterek, bu kapsamda kasım ayı içerisinde 22 farklı proje ve faaliyetlerle on binlerce vatandaşla bir araya gelerek eğitim çalışması yürütüldüğünü söyledi. Vali Düzgün, Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün 'Proaktif Polislik' anlayışı içerisinde kasım ayında yürüttüğü çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, Kayseri’de yaşayan insanlara sunulan güvenlik hizmetinin geliştirilmesini son derece önemsediklerini belirtti. Bu kapsamda suçun önlenmesi, vatandaş merkezli projeli çalışmalardan elde edilen başarıların sürekliliği ile suç ve suçlularla mücadelede vatandaşların desteğini artıracak faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin önemli ve öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade eden Vali Düzgün, Kayseri Emniyeti’nin kasım ayı içerisinde 22 farklı proje ve faaliyetlerle on binlerce vatandaşla bir araya geldiğini kaydetti.

“Kayseri’de suçu önlemeye yönelik aktif çalışmaların çeşidi ve sayısı artırılarak başarıyla sürdürülüyor” diyen Vali Düzgün, şu bilgileri verdi: “Kayseri Emniyet Müdürlüğümüzün fedakâr çalışanları geliştirdikleri projelerle vatandaşlarımızla doğrudan temas kuruyorlar. ‘Güvenli Konut Projesi’ kapsamında Hacılar, Erciyesevler, Alpaslan, Serçeönü, Talas, Bahçelievler ve Mevlana mahallelerinde 1882 çok katlı bina kontrol edilmiş, güvenlik açığı görülen binalar uyarılmıştır. İletişim cihazları kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirme adına 12000 adet broşür dağıtılmış kentin önemli noktaları ile belediye ve halk otobüslerine ilanlar asılmıştır. Güvenli internet kullanımı için 19 lisede öğrencilerimize eğitim verilmiştir.”

Vali Düzgün, yine okullarda trafik konusunda eğitim faaliyetleri ile uygulamalı trafik eğitimleri verildiğini hatırlatarak, şu bilgileri verdi: “Kardeş Okul projesi ile öğrenciler ve polislerin kaynaşması sağlanmış, ‘Engelleri Birlikte Aşalım’ projesi hayata geçirilerek engelli çocukları bulunan ve ihtiyacı olanlara tekerlekli ve akülü sandalye temin etmek amacıyla kapak toplama çalışması başlatılmıştır. ‘Güvenli Okul Güvenli Eğitim’ projesi ile merkezdeki 279 ilkokul, ortaokul ve lisede 300’ün üzerinde polis görevlendirilmiş, okulların çevresindeki internet salonları, kahvehaneler, umuma açık yerler, şahıs sorguları ve araç sorguları olmak üzere toplam 35 bin denetim çalışması yapılmıştır. Sosyal konulara ağırlık vererek ‘Sıcak Yuvamızda Buluşalım’ projesi ile kentin önde gelenleri ile yuvalarda kalan çocuklarımızın kaynaşması sağlanmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bilişim suçları ile ilgili korunma seminerleri verilmiş, ‘Erciyes’ten Peygamberler Diyarı’na Gezi’ projesi ile başarılı 40 öğrencimiz Güneydoğu turuna çıkarılmıştır.”

Vali Orhan Düzgün, polis ile vatandaşın bir araya gelerek yürüttüğü çalışmaların suçun önlenmesine büyük katkı sağladığına işaret ederek, projelere destek veren Kayserililer ile çalışmaları gerçekleştiren emniyet personeline teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar