Güvenli İnternet Eğitimi Verildi

‘Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya’ eğitimlerinin 16’ncısı Bursa’da gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Güvenli İnternet Eğitimi Verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin interneti ve sosyal medyayı güvenli kullanmalarına yönelik başlattığı ‘Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya’ eğitimlerinin 16’ncısı Bursa’da gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve İnterneti Geliştirme Kurulu arasında imzalanan protokol kapsamında ‘Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya’ eğitimi ile gençlerin sağlıklı yaşam ve güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlendirilmesine yönelik başlatılan eğitimler sürüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yunusemre Gençlik Merkezi tarafından, yaklaşık 600 gencin katılımıyla ‘Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya’ isimli program düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kısa tanıtım filminin izletildiği programda Gençlik Merkezleri’nin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında da bilgi verildi. Program kapsamında izletilen ‘Güvenli Hayat, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya’ filmi gençlerden yoğun ilgi görürken, kişisel gelişim uzmanı İsmail Karasu konuyla ilgili olarak interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Yunusemre Gençlik Merkezi Gençlik Liderlerinden Aysun Şahin, Ömer Kaptan ve Neyzen Rümeysa Balku’nun ney eşliğindeki şiir dinletisi programa renk katarken, kılıç kalkan ekibinin gösterisi katılımcıların beğenisini topladı.

Gençlik faaliyetlerinin hız kazandığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir, “Bursa olarak gençlik çalışmaları konusunda bir seferberlik başlatmış bulunuyoruz. Sayın Valimizin talimatı ile tüm ilçelerde bu oluşumu gerçekleştireceğiz. En iyi yatırım insana olan yatırımdır.” dedi.

Bursa’da böyle önemli bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise gençler için yapılan önemli çalışmalara işaret ederek gençleri Gençlik Merkezlerine davet etti.

Yorumlar