Güvenli gıdaya beyaz bayrak açıldı

Ordu'da ilk kez Ünye'de gerçekleştirilen Beyaz Bayrak Projesi Ünye’ de uygulanmaya başlandı. Proje Ünye Zabıta Müdürlüğü'nce oluşturularak Ünye Belediyesi ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yürütülecek Beyaz Bayrak...

Google Haberlere Abone ol
Güvenli gıdaya beyaz bayrak açıldı

Ordu'da ilk kez Ünye'de gerçekleştirilen Beyaz Bayrak Projesi Ünye’ de uygulanmaya başlandı.

Proje Ünye Zabıta Müdürlüğü'nce oluşturularak Ünye Belediyesi ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yürütülecek Beyaz Bayrak Projesi ile güvenli gıda öne çıkarılacak. Ünye Belediye Başkanı ile İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Yektin Esen ile birlikte ilk denetim gerçekleşti. Denetimde yüzde 30 belediye kriterleri yüzde 70 ilçe tarım kriterleri alınarak değerlendirme yapıldığı açıklandı. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen proje kapsamında şunları söyledi: "Bölgemizde ilk defa uygulanacak olan bir proje için burada toplanmış bulunuyoruz bu proje ile ilçemizde öncelikli olarak bu üretim alanında fırınların denetlenmesini ve bu projede beyaz bayrak adı altında bir nevi ödüllendirilmesini gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı boyunca bu kapsamda Ünye’de üretim yapan faaliyet gösteren tüm fırınların denetlenmesi yapılacak. Bu denetleme sonucunda da gerek gıda mevzuatına göre gerekli kriterleri yerine getirmiş olan herkese puanlama usulü ile beyaz bayrak uygulaması yapacağız tabi bu proje kapsamında sadece fırınlar değil daha sonraki gıda ile ilgili işletmelerle devam edecek."

Konu ile ilgi açıklamada bulunan Ünye Belediye Başkan Ahmet Çamyar ise "5 birimden oluşan Ünyemizin saygın kuruluşlarıyla beraber üretim yapan tesislerin denetimini gerçekleştirmek üzere buradayız. Birimler kendi alanlarıyla ilgili puanlamada bulunacak bunun neticesinde de 90 puan ve üzeri alan iş yerlerimize görmüş olduğunuz beyaz bayrağımız 6 ay boyunca vereceğiz. Bunu iş yerinde takılı olduğunu gören Ünyeli hemşerilerimiz gönül rahatlığı içerisinde bu iş yerlerinden alışveriş yapabilirler." dedi.

CİHAN

Yorumlar