GUSAF, genç sağlıkçıların eğitimine katkı sağladı

Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF), gelişen sağlık imkanlarının Türkiye’ye ulaştırılması adına projeler uygulamaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
GUSAF, genç sağlıkçıların eğitimine katkı sağladı

Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF), gelişen sağlık imkanlarının Türkiye’ye ulaştırılması adına projeler uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep’te sağlık sektöründe çalışanların eğitimlerine katkıda bulunmak için Avrupa Birliği (AB) fonlarınım yardımı ile sağlık çalışanlarının Avrupa’da eğitim almalarını sağladı.

Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Projeleri çerçevesinde GUSAF proje ekibi tarafından ‘Sağlık Turizminde Genç Sağlıkçıların Eğitimi Projesi desteklenmeye değer bulundu. Projenin birinci akışında 14 sağlık çalışanı Finlandiya’nın Helsinki şehrinde 2 hafta süre ile eğitim alarak uygulamalarda bulundu. Projenin ikinci akışında da 13 sağlık çalışanı Almanya’nın Frankfurt şehrinde 2 hafta süre ile eğitim alarak inceleme yaptı. Proje süresince Frankfurt İl Sağlık Müdürü ile görüşmeler gerçekleştirilerek sağlık turizmi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Üçüncü etapta ise Belçika’nın başkenti Brüksel’de 2 hafta süre ile sağlık turizmi konusunda eğitimler gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar