Gürsu tarihi su değrimeni sosyal tesis oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettirdiği Tarihi Gürsu Su Değirmeni, şehir merkezindeki 32. sosyal tesis olarak hizmete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gürsu halkının buluşma ve huzur noktası olacak tarihi...

Google Haberlere Abone ol
Gürsu tarihi su değrimeni sosyal tesis oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettirdiği Tarihi Gürsu Su Değirmeni, şehir merkezindeki 32. sosyal tesis olarak hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gürsu halkının buluşma ve huzur noktası olacak tarihi binanın Bursa’da açılan 32. sosyal tesis olduğunu söyledi. Kaybolmak üzere olan bir tarihi eseri daha restore edip halkın kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, "Burayı Büyükşehir Belediyesi olarak Gürsu Belediyesi’nin talepleri doğrultusunda kamulaştırdık. İlgili binayı satın aldık ve restorasyon çalışmalarını başlatarak kısa sürede tamamladık. Bugün de buranın BURFAŞ’a bağlı sosyal tesis olarak açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gürsu’muza, insanımıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Başkan Altepe, yeni dönemde Bursa’da ilçelerin hepsine en az birer tane sosyal tesis açacaklarını belirtti. Bugün Büyükşehir Belediyesi’nin BURFAŞ şirketi aracılığıyla ucuz ve kaliteli hizmeti Bursa’nın geneliyle buluşturduğunu, halkın sahillerden Uludağ’ın eteklerine kadar her yerde sosyal tesislerden faydalandığını dile getiren Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Her ilçenin sosyal tesis talebi var. Mahfel, başarılı örneklerimiz neticesinde kamuoyu tarafından oy birliğiyle Büyükşehir’e devredildi. Bugün Mahfel de dahil tüm sosyal tesislerimiz; anne ile ninelerimizin çocuk ve torunlarıyla gece yarısı bile gelebildiği, yemek yiyebildiği, çay içebildiği mekanlar haline geldi. Birbirinden değerli arkadaşlarımız, aşçılarımız ve garsonlarımız hepsi hizmet için varlar. Diğer yerlerde olduğu gibi burası da Gürsu’ya değer katan bir yer olacak." diye konuştu.

Başkan Altepe, açılışta vatandaşlara bir de müjde verdi. Şehrin doğusunun da batısı gibi çağdaş hizmetlerle buluşması için çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, BursaRay’ın Gürsu’ya uzanan son metro istasyonunun tamamlandığını, açılışın önümüzdeki hafta gerçekleşeceğini belirtti. Bursa’da son yerel seçimlerle birlikte yeni bir dönemin başladığını, Bütünşehir uygulamasıyla ilçelerin tamamının mega projelerle tanışacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla inşallah hizmetlerin en iyisini insanımız için vereceğiz. Muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın isteği neyse yerine getirilecek. Şehrin batısında ne varsa, doğusunda da o olacak." şeklinde konuştu.

230 metrekare alana sahip değirmende; 80 ve 50 metrekare alana sahip 2 adet sergi salonu, 30 ve 57 metrekare alana sahip 2 adet yemek salonu ve 31 metrekare alana sahip 1 adet çok amaçlı salon bulunuyor. CİHAN

Yorumlar