Gürsel Tekin: Herkesin 'benim cumhurbaşkanım' diyeceği bir cumhurbaşkanı geliyor

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sürecin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından yürütüldüğünü belirtti. Tekin, "Kendisini mağdur görenlerin 'evet ya benim de cumhurbaşkanım var' diyebileceği bir cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: Herkesin 'benim cumhurbaşkanım' diyeceği bir cumhurbaşkanı geliyor

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sürecin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından yürütüldüğünü belirtti. Tekin, "Kendisini mağdur görenlerin 'evet ya benim de cumhurbaşkanım var' diyebileceği bir cumhurbaşkanı geliyor." dedi. Parti içindeki yeni yapılanmaya ilişkin açıklamalar yapan Tekin, CHP'de 30 yıldır görev yaptığını kaydederek, "Hangi makamda olmuşsam kendimi güçlü hissetmişimdir." ifadesini kullandı.

Gürsel Tekin, Beşiktaş Etiler'de kentsel dönüşüm çalışması kapsamında bazı daireleri satılan bir sitede oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Site sakinlerinin sorunlarını dinleyen Tekin, hem kentsel dönüşüme hem de gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. "Kentsel dönüşümün kulağa hoş geldiğini, bunun gerçekte yapıların depreme karşı güçlü hale getirilmesi anlamını taşıdığını ifade eden Tekin, "Konut mu, iş yeri mi? Emsal artışı olup olmayacağını kimse bilmiyor. Bütün bu organizasyonlar yani İstanbul'daki imar çetesi ve beton lobisi önce bu çevrede imkansızlıklar içinde kıvranan bazı insanların mülklerini satın alıyorlar. Sonra da kanun gereği çoğunluğu aldıktan sonra geri kalanın tamamını teslim almaktır. (Elindeki haritayı göstererek) İstanbul'daki rant haritası. İstanbul'da millete ait yani Milli Emlak'taki hisselerin nasıl bu çeteler tarafından paramparça edildiğini, nasıl ranta dönüştürüldüğünü defalarca söylememize rağmen hiç bir kamu yöneticisi cesaret edip cevap verememiştir." şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın uygulayıcısının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu ama aslında bunun il ve ilçe belediyeleri tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Tekin, "Bu planları yapacak insanların çoğu Ankara'da oturuyor. Ulus'a, Etiler'e getirseniz kendi evini bulamayacak insanlar İstanbul ile ilgili planlar yapıyor. Bu planlar, rant planlarıdır, yolsuzluk planlarıdır, insanların yuvalarını gasp etme planlarıdır." diye konuştu.

İstanbul'un her yerinde bu talanların ortada olduğunu söyleyen Tekin, CHP olarak bunların takipçisi olacaklarını belirtti. Bunun başka yolu olmadığını anlatan Tekin, "Başın düşerse dara CHP'yi ara. 24 saat CHP bu mağdurların yanında olacak" dedi. Kentsel dönüşümle iş yapan firmaları sabıkalı firmalar olarak tanımlayan Tekin, "İstanbul'u darmadağın eden sabıkalı firmalar olduğunu söylemek istiyorum, sadece ben değil Başbakan da söylüyor." dedi.

ZEYTİNBURNU SAHİLİNDE SİLÜETİ BOZAN BİNALAR...

Gürsel Tekin, İstanbul'da Zeytinburnu Sahili'nde yapılması planlanan ve yüksekliği 67 metreyi bulması planlanan yeni binalara ilişkin görüşünü soran gazeteciyi de cevapladı. Tekin, "Talan devam ediyor, talan hiç kesilmiş değildir. Bu ülkede insanların saygı duyduğu şeyler vardır. Bunlar insanların ölüleridir. Mezarlıkların plan tadiliyle dönüştürüldüğünü bilmenizi istiyorum. Diyanet İşleri Başkanı'na da defalarca çağrı yaptım, maalesef Diyanet İşleri bu çeteye ortak oldu. İstanbul'a bakıyorsunuz maalesef İstanbul beton yığınları içinde. İnsanların 40-50 yıl önce alın terleri ile edindikleri yerlerdir ve bunu gelip satın alacaksınız. Bu satın almalar sadece burayla sınırlı kalmayacak ve bir plan tadili yapılacaktır. Yani emsal bir ise iki yapacak, iki ise üç yapacak." değerlendirmesi yaptı.

PARTİ İÇİNDEKİ YENİ YAPILANMA

Tekin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. CHP'nin yeni genel sekreteri olarak görevlendirilmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Tekin, "Benim için çok bir şey değişmedi ama tabii ki değişen bir şey CHP daha dışa dönük olacak bugün olduğu gibi. Belki yarın Ankara'da çıkacak,başka bir arkadaşımız Rize'de çıkacak Erzurum'da çıkacak. Nerede bir mağdur varsa CHP orada olacak. Yani sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin yapamadığını bundan sonra elbette sadece CHP'ye kalıyor." dedi.

CHP'nin sağa eğilim gösterdiği ancak bundan sonra yeni parti düzenlemesiyle daha fazla sola yakın olacağı yönündeki değerlendirme hatırlatılan Tekin, "CHP 90 yıllık bir partidir, mevsimlik bir parti değildir. Çok partili hayata geçildiğinden beri nasıl onlarca partinin kapatıldığını hepimiz biliyoruz. CHP'nin ilkeleri çok nettir, elbette sosyal demokrat bir partiyiz. Mağdurların yanında olacağız. Onların siyasal düşüncesi ne olursa olsun hep yanında olacağız. Yani yeni CHP dediğimiz tam da bu olacak." şeklinde konuştu.

HERKESİN CUMHURBAŞKANI...

Parti içindeki konumu sorulan Tekin, parti içindeki her konumun güçlü olduğunu hatırlattı. Tekin, "Ben CHP'de 30 yıldır görev yaptığım hangi makamda olmuşsam kendimi güçlü hissetmişimdir. Makamın neresi olduğu önemli değil, bu makamların hepsi çok değerli kıymetledir." dedi. Tüzük değişikliği konusunda da konuşan Tekin, "Önümüzdeki günlerde tabi bu ihtiyaçtır, yapılacaktır." ifadesini kullandı.

Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik açıklamalarda da bulundu. Tekin, çatı aday konusuyla ilgili olarak, "Bu süreci sayın genel başkanımız götürüyor. Genel başkanımız Türkiye'nin beklentilerine cevap verebilecek, bugün yaşadığımız kendisini mağdur görenlerin 'evet ya benim de cumhurbaşkanım var' diyebileceği bir cumhurbaşkanı geliyor, merak etmeyin." değerlendirmesinde bulundu.

BELEDİYE SİTESİ SAKİNLERİ HUZURSUZ

Tekin'in sorunlarını dinlediği Etiler'deki Belediye Sitesi sakinleri adına konuşan Modern Folk Üçlüsü'nün eski üyesi Ahmet Kurtan da, evlerinin bulunduğu bölgenin 6 bin metrekare olduğunu ve iki katlı villa tipinde yapıların bulunduğunu söyledi. Yapılardan 18'inin inşaat firması tarafından satın alındığını anlatan Kurtaran, sitenin konut kimliğinden çıkarılarak yüksek katlı binalar, AVM gibi kullanım alanları yapılması için çalıştığını ancak kendilerinin yasal olarak hakları olduğu şekliyle konut olarak kalmasından yana olduklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar