Gürsel Tekin: Gelecekte faili meçhul cinayetler çıkarsa şaşırmam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'nin geldiği noktanın darbe dönemlerini aratabilecek durumda olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: Gelecekte faili meçhul cinayetler çıkarsa şaşırmam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'nin geldiği noktanın darbe dönemlerini aratabilecek durumda olduğunu söyledi. Faili meçhul cinayetlere değinen Tekin, "Önümüzdeki süreçte bunlar da çıkarsa hiç şaşırmam." dedi.

Gürsel Tekin, Kalamış’taki Wyndham Otel’de CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu basına tanıtım toplantısı düzenledi.

Programda konuşan Tekin, “Dilim varmıyor ama Türkiye’nin geldiği nokta, darbe dönemlerini aratabilecek durumda. Bütün bu olup bitenlere baktığımızda aslında herhangi bir ülkede demokrasinin, özgürlüğün, insan haklarının oluştuğu bir ülkede yer yerinde oynaması gerekiyor. Yolsuzluk elbette ne yazık ki 30 yıllık siyasal sürece baktığımızda yolsuzluk siyasete sirayet etmiş ve siyaseti çürütmüş.” ifadelerini kullandı.

Sıkıyönetim dönemine işaret eden Tekin, “Şu anda olağanüstü hal döneminde uygulamaların tamamı uygulanıyor. Sadece yasası yok, uygulamaların tamamına baktığınızda var. Eksik ne var? Faili meçhul cinayetler. Vallahi oradan şüpheliyim. Önümüzdeki süreçte bunlar da çıkarsa hiç şaşırmam.” şeklinde konuştu.

'HERHANGİ BİR YURTTAŞIN OĞLU TERSANE KURABİLİYOR MU?'

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına da değinen Tekin, “En son gelmiş olduğumuz noktaya baktığımızda ayın 17’sinde aslında hepimizin bildiği bir olay. İki yıl önce yolsuzluk haritasının olduğunu ve 100 milyar doların nasıl organize eller tarafından yapıldığını kamuoyuyla paylaşıp Başbakan'ın kendisine de gönderdik. Herhangi bir yurttaşın çocuğu tersane kurabiliyor mu? Kısa sürede holding sahibi olabiliyor mu?” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar