Gürsel Tekin: 17 Aralık'ı unutturmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "17 Aralık da doğrudur, 25 Aralık da doğrudur, bu operasyon ve bu dosyaların içeriğinin ne kadar ciddi olduğunun en son kanıtı bu dosyaları iade etmektir. Aksi takdirde komisyon kurulup...

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: 17 Aralık'ı unutturmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "17 Aralık da doğrudur, 25 Aralık da doğrudur, bu operasyon ve bu dosyaların içeriğinin ne kadar ciddi olduğunun en son kanıtı bu dosyaları iade etmektir. Aksi takdirde komisyon kurulup bu dosyalar müzakere edilirse kamuoyu duyacak diye hadi bu seçimi de atlatalım, öbür seçime mi yetişecek ne olacak bilmiyorum. 17 Aralık'ı unutturmayacağız" dedi.

Gümüşsuyu Park Bosphorus Hotel’de medya mensuplarına iftar veren Tekin'in programına, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ali Demirçalı, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney ve basın mensupları katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarına değinen Tekin, soruşturma dosyalarında bakanların, bakan çocuklarının, belli işadamlarının organizeli olarak Türkiye'yi nasıl soyduklarının fotoğrafları belgeleriyle ortada olduğunu söyledi. Aradan 8 ay geçtiğini hatırlatan Tekin; "8 ay, eğer gerçekten iktidarın iddia ettiği gibi bu bir tuzaksa bu bir iftira ise yapması gereken, ivedilikle komisyon kurup aklanmaktır. Şimdi dosyalar tekrar gönderildi. Niye gönderildi bu dosyalar? Bunun izahı var mı? Bir komisyonun oluşabilmesi için 3 ay parlamentoda, oldu olmadı, gitti gitmedi, geldi gelmedi, 3 ay sonra bir komisyon oluşabildi, 3 ay sonra komisyon oluştuktan sonra pardon dosyalarda eksik olmuş, bunu tekrar iade edeceğiz. Size hakkı dosya istiyorsanız dosyaların tamamını gönderebiliriz. Dosyalar ortada bilinen. Bu dosyaları görmeyen arkadaşlarımız oldu mu? Bu nasıl anlayıştır Allah aşkına, bu şu demektir, 17 Aralık da doğrudur, 25 Aralık da doğrudur, bu operasyon ve bu dosyaların içeriğinin ne kadar ciddi olduğunun en son kanıtı bu dosyaları iade etmektir. Aksi takdirde komisyon kurulup bu dosyalar müzakere edilirse kamuoyu duyacak diye hadi bu seçimi de atlatalım, öbür seçime mi yetişecek ne olacak bilmiyorum. Bütün bu, 17 Aralık'ı unutturmayacağız" diye konuştu.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SLOGANI: SENİN SEÇİMİN

CHP olarak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yapacakları çalışmaların bir kısmını aktaran Tekin, seçim sloganlarının "Senin Seçimin" olacağını açıkladı. Bu seçimin sadece CHP'nin ya da büyük uzlaşıya destek veren siyasi partilerin değil, Türkiye'de mevcut AKP'ye oy veren yurttaşların da seçimi olduğunu söyleyen Tekin, "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu sıkıntılı süreci en iyi siz biliyorsunuz. Çalışmış olduğunuz yaşamış olduğunuz şehirde, kendi kurumlarınızdaki bizden sizden, bizim seçmen, sizin seçmen, bizim belediye, sizin belediye, bizim televizyon sizin televizyon, gerçekten Türkiye'de 30 yıllık siyasal yaşamımda elbette çok sayıda siyasi partilerle mücadele ettik ama hiçbirimizin bizi ötekileştirecek, bizi ayrıştıracak, bizi korkutacak bir iktidarla karşı karşıya gelmiş değildik" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Türkiye sloganının CHP'nin 90'lı yıllarda rahmetli İsmail Cem ve Sayın Deniz Baykalla beraber kullandığı slogan olduğuna değinen Tekin, "Görüyorum ki iktidar partisi bu kez Sayın Erdoğan'ın kampanyasında Yeni Türkiye Projesi'ni kullanmışlar. Biz de yeni Türkiye'nin karşısında "Kurtul Türkiye" diyeceğiz. Gerçekten de yeni Türkiye'ye ihtiyaç var. CHP'nin Türkiye'ye sunmuş olduğu yeni Türkiye, evrensel hukuk, demokrasi, özgürlük, insan hakları, basın özgürlüğü bütün bunlar, elbette olması gereken, yeni Türkiye'nin beklentisine cevap vermesi gereken işler ama 12 yıllık iktidar sürecine baktığınızda bırakın bunları geliştirmeyi, kazanılmış az da olsa bütün bu hakların neredeyse tamamının rafa kalktığı, gazetecilerin televizyoncuların haber yapamayacak duruma geldiği, iş dünyası, binlerce insan, bu cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde katkı sunmak isteyen insanların korkusundan katkı sunamadığı bir ortamda "Yeni Türkiye" diyeceksiniz bu çok komik bir cümledir" şeklinde konuştu.

SANATÇILARIN ERDOĞAN'I DESTEKLEMESİ: HATASIZ KUL OLMAZ

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tekin, Orhan Gencebay'ın da aralarında bulunduğu bazı sanatçıların Erdoğan'ın Vizyon Belgesi toplantısına katılmalarıyla ilgili soruya, Gencebay'ın şarkı sözleriyle cevap verdi: "Hatasız kul olmaz. Orhan abiye buradan bunu söyleyeyim."

Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili bir pişmanlıklarının olmayacağını ifade eden Tekin; "Ekmel beyi tanımaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Son bir hafta çok yakınında oldum. Türkiye'nin bu gerilimli siyasetinde, ötekileştirilmiş, yok sayılmış, insanların ayrıştırıldığı bir ortamda Ekmel bey gibi bilgi birikimi olan, gerçekten insani değerleri yüksek olan bir insana ihtiyaç olduğunu, siyasi partilerin çok üstesinde çünkü sonuç itibariyle biz bir yerel bir genel seçim yapmıyoruz. 76 milyon, başı dara düştüğünde, sıkıntıya düştüğünde baş vurabileceği bir mekanizma olması gerekiyor. Bu mekanizmanın temel görevi bu. Bu mekanizma sayın başbakanın dediği gibi yol yapan, su getiren, ihale veren, imar planını yapan yer değil. Bu mekanizma tam da işte kendisinin de kurmuş olduğu akil olan, gerçekten herkesin sıkıntısının olduğunda "evet bu ülkenin cumhurbaşkanı var o işlere müdahale edebilir diyebileceği bir mekanizmadır. O mekanizmaya da yakışacak bir kişiliktedir. Ben sayın genel başkanımızın da Sayın Bahçeli'nin de gerçekten bu uzlaşma konusunda göstermiş olduğu bu gayretlerinden dolayı tarih her ikisini de yazacaktır. Her ikisini de bu konuda bu cesur davranışlarından dolayı kutluyorum" dedi. CİHAN

Yorumlar