Güroymak'taki faylar turizme katkı sağlayacak

Bitlis’in Güroymak ilçesinde bulunan faylar, bundan sonra sadece depremle anılmayacak.

Google Haberlere Abone ol
Güroymak'taki faylar turizme katkı sağlayacak

Bitlis’in Güroymak ilçesinde bulunan faylar, bundan sonra sadece depremle anılmayacak. Kaymakamlık tarafından hazırlanan proje sayesinde kırık faylar üzerinde bulunan sıcak su kaynakları sayesinde hem seracılık yapılabilecek hem de termal turizme kazandırılarak ekonomiye katkı sağlanacak.

Fayların en büyük özelliğinin sıcak su kaynaklarının üzerinde bulunması olduğunu belirten Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, yaptığı açıklamada bu kapsamda ilçede hem termal otel hem de sera kurmayı hedeflediklerini söyledi. Kaya, “Âtıl vaziyetteki kaplıcamızı zaman zaman ziyaret ediyoruz. Bununla ilgili ciddi projelerimiz var. Öncelikle bu suyu termal turizme kazandırma adına bir çalışma yaptık. Bu suyu taşıyıp ilçe merkezine bir termal otel kurmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili İller Bankası'yla görüştük. Yüklü miktarda bir hibe programları var. Bu kapsama alınırsak en kısa zamanda Güroymak’a bir termal otel ve kaplıca kazandıracağız. Bunun yanında yine ısıtmalı sera yapacağız. İlçemiz zaten bu konuda çok uygun koşullara sahip. İki vatandaşımızla görüştük, bunlar kabul ettiği zaman ısıtmalı serayı da ilçemize kazandıracağız. Kış şartlarında bile yaz meyve ve sebzesi dediğimiz, işte domates, biber gibi sebzeleri yetiştirme imkanı olacak. Bu da ilçe ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Güroymak’a bağlı 15 kilometre mesafedeki Budaklı köyü sınırlarında bulunan kaplıcanın Muş’unmuş gibi gösterilmesini de eleştiren Kaymakam Kaya, “Budaklı Kaplıcamız'la ilgili olarak basında zaman zaman haberler görüyor ve izliyoruz. Bazı basın yayın organlarında, Güroymak ilçe sınırımız içerisinde bulunan Budaklı Kaplıcamız'ın Muş ili sınırları içerisinde bulunduğu ifade ediliyor. Bu haberler tamamen asılsızdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar