Güroymaklı Aziz engelleri şiirlerle aştı

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Yamaç köyünde yaşayan bedensel engelli şehit yakını 27 yaşındaki Aziz Öztürk, geçirdiği rahatsızlık sonucu belden aşağısı felç oldu, ancak o engelini yazdığı şiirlerle aştı.

Google Haberlere Abone ol
Güroymaklı Aziz engelleri şiirlerle aştı

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Yamaç köyünde yaşayan bedensel engelli şehit yakını 27 yaşındaki Aziz Öztürk, geçirdiği rahatsızlık sonucu belden aşağısı felç oldu, ancak o engelini yazdığı şiirlerle aştı.

Yamaç köyünde babasına ait tek gözlü toprak evde hayata sıkı sıkı bağlanan Aziz Öztürk’ün engeli 2004 yılında başladı. Henüz 13 yaşında iken geçirdiği omurilik eğilmesi nedeniyle belden aşağı felç olan Aziz bir daha hiç yürüyemedi. Bununla birlikte, hayata küsmek yerine eline defter ve kalemini alan Aziz Öztürk, yaşadığı sıkıntıları, vatan ve millet sevgisini, Mehmetçik ve Başbakan’a olan sevgisini şiirlere döktü. Son 11 yıldır yaşadıklarını, sözlü olarak ifade edemediklerini mısralara döken Aziz Öztürk, şimdiye kadar yüzlerce şiir yazdı. 11 yıl boyunca yazdığı şiirleri bir arkadaşının yardımıyla kitaplaştıran Aziz Öztürk ilk şiir kitabını bastırdı. Kitabını tanıtmak ve kendisi gibi engelli olan akranlarına ulaştırmak için destek bekliyor.

Yaklaşık 100 sayfadan oluşan ilk kitabına yaklaşık 150 şiir sığdıran Öztürk, vatan ve millet sevgisi, Başbakan sevgisi, Mehmetçik sevgisi, Filistin’de ölen masum çocuklar ve en önemlisi çözüm sürecine dair şiirler kaleme almış. “Umutluyum çünkü hayallerim var” isimli ilk kitabıyla engelini şiirlerde aştığını belirten Öztürk, 11 nüfuslu ailenin en büyük erkek çocuğu. Lise mezunu Öztürk sağlığıyla ilgili de yardım bekliyor.

Kimseye anlatamadıklarını şiirlere döktüğünü belirten Aziz Öztürk, şunları söylüyor: “Defterimle kalemimle dertleştim ve 2007’den bu yana da şiir yazmaya başladım. Engelli olup hayata küsmek yerine kendimi şiirlerde anlattım. Derdimi şiirlere döktüm. Yani sohbet etmeye hasret yaşıyorum. Benim tek arkadaşım, derdimi dinleyen defterim kalemim. Ben bunları insanlarla paylaşmak istedim. Bir şiir kitabı çıkardım. Televizyon izlerken kimi olaylar gereksiz olaylar olduğunda üzülüyordum. Bir şey yapamıyordum. Ben kalemimle dertleştim. Şiirlerimde Mehmetçiğe olan sevgimi dile getirdim. Şehidimize olan saygımı dile getirdim. Bir engellinin yani kimseye paylaşamadığı iç dünyasını ben şiirlerin mısralarına döktüm. Çünkü engelli olmak hayata küsmek ya da bir yerlere kapanmak değil. Ben olaya öyle bakmıyorum. Yani sonuçta herkesin yaşayacağı bir kaderi var. Yani ben engelliyim deyip bir şeyler yapmaktan uzaklaşmak, toplumdan uzaklaşmak bence bu yanlıştır.”

Bir engelli olarak şiirler yazmaya ve şiir kitapları çıkarmaya devam edeceğini ifade eden Öztürk yetkililerden hem çıkardığı kitabın okuyuculara ulaşması hem de tedavisi için yardım beklediğini sözlerine ekliyor.

Aziz Öztürk’ün babası Selim Öztürk ise “Oğlum Aziz 10 seneye yakın bir süredir yatalak olarak yaşıyor. Onu hayata bağlayan tek şey defteri, kalemi ve yazdığı şiirleridir. Biz Aziz’in sağlığına kavuşması için kısıtlı imkânlarımız dâhilinde birçok hastaneye götürdük. Ancak herhangi bir iyileşme olmadı. Sağlık alanında gelişmeler devam ediyor. Bu nedenle yetkililerin gerek oğlumun sağlığı için gerekse şiir kitaplarını daha çok okuyucuya ulaştırması konusunda desteklerini bekliyoruz.” diye konuşuyor. CİHAN

Yorumlar