Gürkan: Bu sefer söz konusu olan kasalar değil bir evin kasa haline getirilmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, internete düşen Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını "Bu sefer söz konusu olan kasalar değil bir evin kasa haline getirilmesi anl.

Google Haberlere Abone ol
Gürkan: Bu sefer söz konusu olan kasalar değil bir evin kasa haline getirilmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, internete düşen Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını "Bu sefer söz konusu olan kasalar değil bir evin kasa haline getirilmesi anladığım kadarıyla." şeklinde değerlendirdi.

CHP Edirne İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenlenen Gürkan, bir gazetecinin son günlerde gündeme gelen dinleme olayları ve internete düşen Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili bir soru üzerinde Türkiye’de yüzsüzlüğün boyutunun yolsuzluğun boyutunu aştığını söyledi.

Başbakan’ın hedef saptırma, şaşırtma çabası içerisinde olduğunu vurgulayan Recep Gürkan, “Başbakan’ın, bakanın ve bir AKP yetkilisinden ortada rüşvet, hırsızlık, çalma-çırpma yok lafını hiç duydunuz mu? Şu yaptı bu yaptı. Yani kimin yaptığı, neyin yaptığı önemli mi? Hangi amaçla yaptığı önemli mi?” dedi.

“Şimdi 4,5 milyon doları ayakkabı kutularına kim koydu? Paralel yapı mı getirip koydu?” diye soran CHP’li Vekil, “Bu rüşvet değil mi? Bu hırsızlık değil mi? Bu alın terini çalmak değil mi? Yani bunların ortaya çıkması kimin sayesinde ise Allah razı olsun. Türkiye halkı ve milleti gerçeği gördü.” diye konuştu. "Bir kişi çıkıp desin ki, biz hırsızlık yapmadık. Bu rüşvet almadık. Bunu söylesinler. Biz bunu görelim.” diyen Gürkan, “Konuşmaların içeriğine bakınız Allah aşkına. İnsanın yüzü kızarmıyor mu? Sayın Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken bir konuşması var. Hırsızlık evlattan babaya geçmez. Hırsızlık babadan oğula geçer. Allah ıslah etsin. Ben Türk adaletine güveniyorum. Bu kadar milletin gözünün içine baka baka milletin kandırılmaya çalışılması asla kabul edilemez ve asla unutulmayacak bir hadisedir. Binlerce polisin yeri değişti. Savcıların görev alanları ve yerleri değişti. Polisler ilk kez bu ülkede mahkeme kararlarını uygulamadılar. Savcılık talimatlarını uygulamadılar. Onlarla ilgili dava açılmasını isteyen savcıların talepleri yerine getirilmedi.” şeklinde konuştu.

"Demokraside sandıktan çıkılması bu ülkede istediğinizi yapacağınız anlamına gelmez" diyen Gürkan, “Başbakan'ın oğluyla yaptığı iddia edilen konuşma dün akşam internette izleyebildiğimiz kadarıyla gerçekten böyle bir şey varsa çok yüz kızartıcı, o Başbakan'ın, bakanların, hükümetin derhal bırakın hükümeti bırakmayı, hükümetten istifa etmeyi, başbakanlıktan istifa etmeyi bu ülkeden ve insanlıktan istifa etmeleri gerekir. Orada bir cümle var çok enteresan. O kadar çabuk taşıyamayız diyorlar. O kadar çabuk ortadan kaldıramayız diyorlar. Yani hacmi tahmin edebiliyor musunuz arkadaşlar? Yolsuzluğun boyutunu tahmin edebiliyor musunuz? Demek ki, orada ne kadar milyon değil bence milyar dolar olduğu belli değil. Bundan birkaç ay önce bir emniyet yetkilisinden bu konuyla ilgili duyum almıştım. Dün akşam dinlediklerim onunla örtüşüyor. Bu sefer söz konusu olan kasalar değil bir evin kasa haline getirilmesi anladığım kadarıyla. Türk yargısı ve Türk adaleti tüm bunların üstesinden gelecektir.” CİHAN

Yorumlar