Gürcükapı ve Ehmal Camii birbirine kavuşacak

Yeniçeri Ağası Zakreci Ali Ağa tarafından yaptırılan, bulunduğu semt adıyla bilinen Gürcükapı Camii ile Ehmal camiini kavuşturacak proje gün sayıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gürcükapı ve Ehmal Camii birbirine kavuşacak

Yeniçeri Ağası Zakreci Ali Ağa tarafından yaptırılan, bulunduğu semt adıyla bilinen Gürcükapı Camii ile Ehmal camiini kavuşturacak proje gün sayıyor. Yakutiye Belediye Başkanı ve adayı Ali Korkut, Erzurum'a ikinci meydanı kazandıracağını söyledi. İkinci bir tarihi meydana imza atmaya hazırlanan Ali Korkut, "Erzurum tarihi değerleriyle adeta bir hazine üzerinde oturmaktadır. Ancak bu hazine bizim dönemimize kadar saklı kalmıştı. Allah'ın izniyle tarihi hazinelerimizi gün yüzüne çıkaracağız ve şehrimize artı değerler katacağız. Gürcükapı veya diğer adıyla Aliağa camiyi çevreleyen meydan çalışmamızda bunlardan biri olacak. Aliağa Camiini Ehmal Camii ile birleştireceğiz. Alanı tamamen açarak rahat nefes alınmasını sağlayacağız. Yine buradaki mezbele görüntü, yani görüntü kirliliği kalkacak. Kot farkını da değerlendirerek burada tek katlı, dokuya uygun dükkanlar yapacağız. Ticareti devam ettireceğiz." dedi.

İmza attığı projeler ile Erzurum’da tarihi eserlerin yeniden doğuşunu sağlayan Belediye Başkanı Ali Korkut'un 2014 projeleri arasında yer alan, Gürcükapı camii çevre düzenlemesi ve peyzaj projesinin kamulaştırma bedeli 21 milyon lira. Korkut, "Yaptığımız her iş ile Erzurum'a kazandırıyoruz. Bizim çalışmalarımız, şehrin ekonomisini doğrudan ilgilendiren ve süreklilik arz eden özelliklere sahip. Doğru işleri yaparak şehrin kalkınmasını sağlamaya çalışıyoruz. Gürcükapı Camisi ile Ehmal Camiini birleştirecek proje ile öncelikli olarak tarihi meydan ortaya çıkacak. Projenin ön gördüğü şekliyle keşmekeş bir görünüm arz eden mevcut görünüm gidecek, yerine tarihi eserleri saran güzel bir görünüm oluşacak. Gürcükapı camii çevresinin açılmasıyla çevresel değer oluşumu sağlanacak. Erzurum’un mevcut ticari kapısı olarak da görülen Gürcükapı semti aynı zamanda yeniden tanımlanmış olacak." dedi.


CİHAN

Yorumlar