'Gürcistan'a gidecekler reçete ve rapor tercümesini yanında bulundurmalı'

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, sürekli ilaç kullananların Gürcistan'a gidecekleri zaman bir mağduriyet yaşamamaları için ilaç reçetesi ile raporlarının Gürcüce veya İngilizce tercümelerini yaptırıp yanlarında bulundurmaları gerektiğ.

Google Haberlere Abone ol
'Gürcistan'a gidecekler reçete ve rapor tercümesini yanında bulundurmalı'

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, sürekli ilaç kullananların Gürcistan'a gidecekleri zaman bir mağduriyet yaşamamaları için ilaç reçetesi ile raporlarının Gürcüce veya İngilizce tercümelerini yaptırıp yanlarında bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ve Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, Hopa Ticaret Sanayi Odası'nı (TSO)yu ziyaret etti. Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetleri dile getirdi. Büyükelçi Gümrükçü göreve yeni başladığını, odanın Tiflis'te kendini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek de güncel konular hakkında yaşadıkları olumsuzlukları dile getirerek, 15 Mart'ta Gürcistan Hükümetinin uygulamaya başladığı ilaç yasağı konusuna değinildiğini, bunun da yavaş yavaş çözüldüğünü, şu anda Gürcistan'a giden vatandaşlarımızın üzerinde ilaç çıkması halinde gözaltı yerine ülkeye girişlerine izin verilmemesi yönünde uygulamaya başlanıldığı anlatıp, ancak yine de ille ilaç gerekiyorsa bu sefer de doktorun vermiş olduğu reçetenin ve raporun Gürcüce ya da İngilizce tercümesinin yanlarında bulundurulması gerektiğini açıkladı.

Akyürek, gümrük kapılarının her iki tarafının da tam kapasiteyle çalışmaması nedeniyle oluşan TIR kuyruklarının getirdiği sıkıntıları dile getirdi. Büyükelçi Gümrükçüoğlu, bu konu hakkında her iki ülke tarafında da çalışmalar olduğunu belirterek konunun çözümü için Sarp (Gürcü tarafından) TIR Parkı yapılmasının gündeme geldiğini, sorunun çözümü için gerek kendisinin, gerekse Batum Başkonsolosluğunun girişimlerinin devam ettiğini ifade etti.

Oda Başkanı Akyürek yaz sezonunda yine sıkıntı yaşanacağını, çözümün Sarp Sınır Kapısı'nın yeniden büyütülmesi projesi devamında Gürcü tarafında Sarp'dan başlayarak belirli noktaları tünellerle geçerek Batum'a girmeden kenarından geçecek ek çevre yolu projesinin ülkemizin de desteği ile hayata geçirilmesinin önemine değindi.

Büyükelçi dile getirilen tüm projelerin olduğunu ancak koordinasyon konusunda ortak hareket etmenin, bilgilerin tek elde toplanması ve yönlendirmelerin de bu koordinasyon merkezinden yapılmasının çok sesliliği ortadan kaldıracağını ve çözüme ulaşılmasında kolaylık sağlanacağını ifade etti. Valiliğin ve ilgili birimlerin de bu konuda hakarete geçilmesinin sağlanmasını ifade eden Büyükelçi kendilerinin de Gürcistan Hükümeti nezdinde görüşmeler yapacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar