Gurbetçinin kaybettiği parayı polis teslim etti

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan 4 bin 650 euro, Şirinyer Polis Merkezi Amirliği’nde Huzur timleri tarafından, kaybeden gurbetçi vatandaşa teslim edildi.Geçen gün annesi Ayla Dirin’den aldığı 4 bin 650 euro ile Forbes Caddesi'nde yürüyen,...

Google Haberlere Abone ol
Gurbetçinin kaybettiği parayı polis teslim etti

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan 4 bin 650 euro, Şirinyer Polis Merkezi Amirliği’nde Huzur timleri tarafından, kaybeden gurbetçi vatandaşa teslim edildi.

Geçen gün annesi Ayla Dirin’den aldığı 4 bin 650 euro ile Forbes Caddesi'nde yürüyen, Almanya'da yaşayan Rana Dirin, çantasından düşürdü. Paraların savrulduğunu gören Fethiye Şen isimli kadın da hemen toplayarak, cadde üzerinde bulunan Huzur timlerine bildirdi. Parayı teslim alan polis ekipleri, caddede sahibini bulmaya çalıştı. Paranın düştüğünü farketmesinin ardından Dirin, Şirinyer Polis Merkezi Amirliği’ne gitti. Burada üzüntüsü sevince dönüşen Dirin, bulunacağını düşünmeyerek geldiğini fakat çok mutlu olduğunu söyledi.

'İNSANLARDAN UMUDUMUZU KESMEMEMİZ GEREKİYOR'

Annesinin kendisine emanet ettiği paralarla yürüdüğünü anlatan Rana Dirin, “Yürürken çantamdan bir şekilde düşürmüşüm parayı. Yolda bulan bir hanımefendi, polise getirip teslim etmiş. Aslında samimi söylemek gerekirse çok umudumuz yoktu bulunabilirliğine dair fakat bir şansımızı deneyelim, karakola da bir uğrayalım dedik. Buraya geldik. Geldiğimizde önce tebessümle karşılaştık. Herhalde, ‘Niye geldiler ki?’ deniyor diye düşündük fakat parayı bir hanımefendi bulup getirip teslim etmiş. Çok memnun olduk, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Onun ötesinde memur arkadaşlara da çok teşekkür ediyoruz. Bu bize şunu gösteriyor ki hakikaten insanlardan umudumuzu kesmememiz gerekiyor.” diye konuştu.

Parayı bulan hanımefendiyle telefonla görüştüğünü belirten Rana Dirin, “kendisi vatandaşlık görevini yapmış olduğunu söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Huzur timleri tarafından verilen parayı teslim alan Rana Dirin ve anne Ayla Dirin Şirinyer Polis Merkezi Amirliği’nden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar