Gurbetçilere havalimanında seçim propagandası

Zonguldak Havalimanı’nda cumhurbaşkanı seçimleri için oy kullanmaya gelen gurbetçiler propaganda ile karşılaştı. Yaz tatilini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, Zonguldak Havalimanı’ndaki sandıkta oylarını kullandı.Almanya’dan Zonguldak...

Google Haberlere Abone ol
Gurbetçilere havalimanında seçim propagandası

Zonguldak Havalimanı’nda cumhurbaşkanı seçimleri için oy kullanmaya gelen gurbetçiler propaganda ile karşılaştı. Yaz tatilini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, Zonguldak Havalimanı’ndaki sandıkta oylarını kullandı.

Almanya’dan Zonguldak Havalimanı’na gelen gurbetçiler, havalimanına indikleri sırada seçim propagandası ile karşılaştı. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve İl Başkanı Yaşar Arslan, cumhurbaşkanı adayı Erdoğan logolarıyla giydirilmiş seçim otobüs ile havalimanının gelen yolcu girişinde gurbetçileri karşıladı.

AK PARTİ’Lİ MİLLETVEKİLİ GURBETÇİLERE OY KULLANMADAN ÖNCE TEŞEKKÜR ETTİ

Zonguldak Havalimanı içinde belirlenen oy kullanma yerinin önünde gurbetçilerle tokalaşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un, “Almanya'dan gelip ülkenize sahip çıkarak, destek verdiğiniz için teşekkür ederiz" şeklinde ifadeleri dikkat çekti. Havalimanına gelen gurbetçiler, cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim otobüsünden yüksek sesle yapılan seçim propagandası yayını eşliğinde oylarını kullandı.

Bu arada, Zonguldak Havalimanı’na cumhurbaşkanlığı için oy kullanmaya gelen gurbetçiler, havaalanı önünde cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın yüksek sesle seçim propagandası yapılmasına tepki gösterdiler. Özgür iradeleriyle oy kullanmak istediklerini belirten gurbetçiler, “Havaalanı önünde seçim propagandası yapılmasını doğru bulmuyoruz. 10 Ağustos Pazar günü yapılacak seçimler için uygulanacak seçim yasağı havaalanlarında da uygulanmalıdır. Seçim propagandası müziği altında oy kullanmak seçmenleri baskı altında bırakmaktır. Bunun adı diktatörlüktür.” dediler. Oy sandığı başında bulunan bazı sandık müşahitleri de duruma tepki gösterdi.

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te yaklaşık 5 bin gurbetçinin havalimanında oy kullanması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar