Gurbetçi, köyüne içme suyu getirdi, yıllar sonra başına gelmeyen kalmadı

Bir yakınının cenazesi için Kahramanmaraş’a gelen gurbetçi Hasan Soya’nın, kendisine tebliğ edilmediğini iddia ettiği mahkeme çağrısı yüzünden Almanya’ya uçuşuna izin verilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Gurbetçi, köyüne içme suyu getirdi, yıllar sonra başına gelmeyen kalmadı

Bir yakınının cenazesi için Kahramanmaraş’a gelen gurbetçi Hasan Soya’nın, kendisine tebliğ edilmediğini iddia ettiği mahkeme çağrısı yüzünden Almanya’ya uçuşuna izin verilmedi. Gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan ve tahliye edilen Soya, bir hafta içerisinde hem Almanya’daki işinden oldu hem de yaklaşık bin 500 Euro zarara girdi. Yaşanan olayın, Soya’nın geçmiş yıllarda hayır işlemek için içme suyu götürdüğü Söğütlü köyünde, bir komşusunun açtığı dava yüzünden kaynaklandığı öğrenildi. Mağdur gurbetçi, savcı talimatını uygulamasına rağmen kendisine açılan davadan dolayı büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Almanya’nın Stuttgart şehrinde taksicilik yapan 48 yaşındaki Hasan Soya’nın başına gelen trajikomik olay, Kahramanmaraş’ın Söğütlü köyüne geçmiş yıllarda içme suyu getirmek için açtığı kanalın, komşusuna ait bir tarladan geçmesiyle başladı. Soya, iddiasına göre ilk önce komşusuyla konuştu ve olumlu cevap aldı. Ancak daha sonra komşusunun bu kararından vazgeçmesi üzerine suyu tarlanın 300 metre kenarından geçirmek zorunda kaldı. Bunu da savcılık talimatıyla yaptığını öne süren Soya’ya, konu hakkında dava açıldı. Dava ile ilgili ne kendisine ne de avukatına bir tebligatın yapıldığını belirten Soya, bir yakınının cenazesi için geldiği Kahramanmaraş’tan dönmek için Gaziantep Havalimanı’na geldi. Almanya’ya direkt uçmayı planlayan Soya, hakkındaki tutuklama kararından dolayı gözaltına alındı. 3- 4 saat süren gözaltının ardından mahkemeye çıkartılan Soya, serbest bırakıldı.

Uçak bileti yanan Soya, “Yaklaşık bir haftadır burada bekledim. Almanya’daki çalıştığım yere bunu bildirmek için bir belge istedim. Onu da vermediler. Eşim aradı ve işten çıkarıldığımı söyledi. 6 çocuğum beni bekliyor. Burada psikolojim bozuldu.” dedi. Soya, yaptığı girişimlerin ardından 10.45 uçağıyla Gaziantep’ten Almanya’ya uçtu. CİHAN

Yorumlar