"Günümüzde yaşanan problemlerin asıl kaynağı insana yatırım yapılmaması"

İlahiyatçı Yazar, Reşit Haylamaz, günümüzde yaşanan problemlerin asıl kaynağının insana yatırım yapılmaması olduğunu söyledi. Çorum Diyanet Mensupları Derneği tarafından, düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Reşit Haylamaz,...

Google Haberlere Abone ol
"Günümüzde yaşanan problemlerin asıl kaynağı insana yatırım yapılmaması"

İlahiyatçı Yazar, Reşit Haylamaz, günümüzde yaşanan problemlerin asıl kaynağının insana yatırım yapılmaması olduğunu söyledi.

Çorum Diyanet Mensupları Derneği tarafından, düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Reşit Haylamaz, geleceğin inşası için asıl yatırım yapılması gerekenin insan olduğunu ifade ederek, ''Mekke'de Peygamber Efendimiz'e (sas) karşı büyük tehditler vardı. Kendi yaşadığı Mekke ona en son insanlar olmuştur. Ama ''O'' kendisine en çok hakaret eden en çok düşmanlık eden Ebu Cehil'in kapısına bıkmadan usanmadan gitmiştir. En sorunlu insanların kızları ile evlenmiştir. Onları hidayete erdirmek için bunları yapmıştır. Efendimiz (sas) insanlarla din, görüş, düşünce farkı gözetmeksizin görüşmüş ve konuşmuştur. Peygamberimiz dönemine bakın günümüzle bağdaşan o kadar çok yön varki, makam mevki, kin nefret. Bütün sorunların ana kaynağı insandır. Eğer çözüm istiyorsak insana yatırım yapmalıyız. Problemin kaynağına inmek lazım problemleri üreten kimdir? İnsan işte o kaynağa yatırım yapılmalıdır. diye konuştu.

Konferans sonrasında ise Diyanet Mensupları Derneği Başkanı Adem Duru tarafından Haylamaz'a çiçek takdim edildi.

CİHAN

Yorumlar