Günlerdir paylaşılan görüntülerin aslı ortaya çıktı

Sosyal medya üzerinden kim tarafından hazırlandığı belli olmayan ancak Suriyelilerle hiçbir ilgisi bulunmayan görseller, videolarla provokasyonlara zemin hazırlanıyor. Son olarak bir hastanede yaşanan olay sosyal medya üzerinden, "Suriyeli hasta hastane çalışanlarını darpediyor, yakalansın sınır dışı edilsin" şeklinde paylaşılan video da sahte çıktı. Videonun orijinalinin Rusya'da 5 ay önce çekildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Günlerdir paylaşılan görüntülerin aslı ortaya çıktı

Mustafa Güneş - Sonhaberler | Haber Merkezi 

Suriyelilere yönelik bazı siyasetçilerin kullandığı dile paralel olarak sosyal medya üzerinden de iğrenç tezgahlar hazırlanıyor. Hemen hemen her geçen gün, Suriyelilerle hiçbir alakası olmayan şiddet, hırsızlık, gasp olayları Suriyelilere mal edilerek servis ediliyor.

Son günlerde özellikle Facebook üzerinden hızla yayılan bir görüntünün üzerinde, "Suriyeli bir sığınmacının hastahanede bayan doktoru dövdüğü an !! Paylaş herkes görsün !" şeklinde ifadeler yer alıyor. Videoda bir hasta iki kadın hastane çalışanının yumruklarla yere seriyor, darp ediyor. Ancak görüntülerdeki kişilerin Rusça konuştukları belli olduğu halde görüntüler yine de hızla yayılıyor. Görüntünün aslı ise Rusya'da beş ay önce yaşanan bir olaya ait. 

- Sosyal medyadaki paylaşımlardan sadece bir tanesi

TÜRKİYE DEĞİL RUSYA

Rusya'nın Novgorod şehrinde yaşanan olayda bir hasta önce tartıştığı doktoru ardın da yardımcısını darp ediyor. 

- Video 28 Şubat 2017 tarihinde Rusya'dan Youtube'a yüklenmiş

SURİYELİ DEĞİL SARHOŞ BİR RUS

Görüntülerdeki kişinin sarhoş olduğu, kendisiyle tartışan hastane personeline vicdansızca vurduğu görülüyor. 

"SURİYELİLER TECAVÜZ ETTİ, ÖLDÜRDÜ YALANI"

Son olarak Bursa'da tamamen Suriyelileri hedef alan bir provokasyon son anda önlenmişti. Tamamen farklı bir olaya ait bir görsel sosyal medya üzerinden, "Suriyeliler bir kadına tecavüz ettikten sonra öldürdü, yol ortasına attı" şeklinde kara propaganda yapılmıştı. Olayı bu şekilde yayanlar hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Yorumlar