GÜNGİAD, Köşk’e Sami Selçuk’u önerdi

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD), Cumhurbaşkanlığı için eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk’u önerdi. GÜNGİAD, Selçuk’un, demokrasi, hak ve adalet kavramlarını özünde bütünleştirmiş Türkiye’nin en saygın hukuk...

Google Haberlere Abone ol
GÜNGİAD, Köşk’e Sami Selçuk’u önerdi

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD), Cumhurbaşkanlığı için eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk’u önerdi. GÜNGİAD, Selçuk’un, demokrasi, hak ve adalet kavramlarını özünde bütünleştirmiş Türkiye’nin en saygın hukuk adamlarından biri olduğunu vurguladı.

    'Çay geçerken at değiştirilmez' atasözünü hatırlatan dernek, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için Tayyip Erdoğan’ın başbakanlıkta görevine devam etmesini istedi. 14 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, devletin başına geçecek ismin ilk defa halkoylaması ile seçileceğini belirtti. Bu durumun başkanlık sistemine geçişin önemli bir adımı olduğunu vurgulayan Akbal, özetle şu görüşleri dile getirdi: “Sayın Öcalan ile birlikte çözüm sürecinin en büyük mimarı olan Sayın Başbakanımızın bu misyonunu sürdürmesi gerektiği inancındayız. Öncüsü olduğu hizmetlerin aksamaması ve ANAP, DYP örneklerinde olduğu gibi, başkanlık sistemine geçişin anayasal alt yapısını oluşturmadan Köşk’e çıkmasının yol açacağı muhtemel sıkıntıların bir daha yaşanmaması gerektiği kanaatindeyiz. Türkiye’nin seçimle işbaşına gelecek ilk cumhurbaşkanının, geçiş sürecini doğru yönetmek ve ülkemizi, evrensel hukuk prensiplerine dayanarak başkanlık sistemine taşıması gerektiği kanaatindeyiz. Türkiye’nin demokratik hukuk devleti olma çabalarını daha da güçlendirecek ve 77 milyon insanımızı kucaklayacak “çatı aday” profiline, gerek hukuku içselleştiren kimliği, gerekse de siyaset üstü yaklaşımlarıyla Sayın Sami Selçuk’un uygun olduğu kanaatindeyiz.”

CİHAN

Yorumlar