GÜNGİAD: Diyarbakır – Erbil arasında havayolu ulaşımı sağlanmalı

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, Diyarbakır-Erbil arası havayolu ulaşımının sağlanması gerektiğini söyledi. Kuzey Irak’ta yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı iş insanlarının karayolu ile seyahat...

Google Haberlere Abone ol
GÜNGİAD: Diyarbakır – Erbil arasında havayolu ulaşımı sağlanmalı

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, Diyarbakır-Erbil arası havayolu ulaşımının sağlanması gerektiğini söyledi.

Kuzey Irak’ta yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı iş insanlarının karayolu ile seyahat gerçekleştiremediğini söyleyen Akbal, "Devletimiz ve hava yolu şirketleri, ülke çıkarlarımız gereği, hiç vakit geçirmeden Diyarbakır-Erbil arasında uçak seferleri koymalıdırlar. Böylece iş adamlarımızın can güvenliği sağlanırken, ihracatımız da yeniden yoluna konulabilecektir. Diyarbakır tarihinin her döneminde bölgenin siyasi, ekonomik ve kültürel merkezi olmuştur. Bu nedenle Diyarbakır sadece Diyarbakır olmaktan ibaret değildir. Diyarbakır doğru kullanılırsa Ortadoğu'nun Dubai'si olabilecek özellikleri bünyesinde taşıyan bir şehirdir. Son yıllarda özellikle Ortadoğu eksenli ticaret hacminin büyümesinde Diyarbakır büyük bir işlev görmüştür. Türkiye ile ticaret yapan Iraklı, Suriyeli ve diğer Ortadoğulu iş insanları yatırım ve seyahat rotalarını çoğu zaman Diyarbakır'dan başlatmaktadırlar. Bu durum bile başlı başına Diyarbakır'ı ayrıcalıklı kılan bir avantajdır." diye konuştu.

Abal, IŞİD'in bölgede olumsuz bir ortam oluşturduğunu anlattı. IŞİD'in bölgeyi terk etmesi gerektiğini belirten Akbal, şöyle devam etti: "Türkiye'den her türlü mal ve üretimin ihraç edildiği bu ülke ile ticaret yapan bölgemiz yatırımcıları bu durumdan herkesten fazla etkilenmektedirler. Bir çok iş adamımız özellikle Irak'ın güney bölgelerindeki inşaat ve yatırımlarını askıya almış durumdadırlar. Bu bölgelerde yatırımları bulunan vatandaşlarımız maalesef IŞİD'in insafına terk edilmiştir. Müteahhitlerin inşaatları, hizmet sektörünün binaları, nakliyecilerin TIR'ları tamamen IŞİD'in vereceği karara kalmıştır. İster iade ederler, ister tahrip ederler veya isterlerse el koyup taraftarlarına dağıtırlar. Yani kısacası önümüzdeki süreçte ne olacağı tahmin edilemiyor. Kimse yatırımını denetlemek için bölgeye gitmeye cesaret edememektedir. Kaldı ki gitmek istese bile bölgede karayoluyla seyahat etmenin koşulları ortadan kalkmıştır. Bu insanların oradaki yatırımlarının akıbetini kestirmek mümkün değildir. Kuzeydeki Kürt yönetiminin denetiminde olan bölgelerde ise şimdilik bir sıkıntı görülmemekle beraber, bu bölge üzerinden yapılmakta olan ihracatımız ise nerdeyse tamamen durma noktasına doğru ilerlemektedir. Bilindiği gibi daha önce Ortadoğu ülkelerine ihracatımızın güzergahı Suriye üzerinden yürümekteydi. Fakat Suriye'de son yıllardaki durum bu güzergahı tamamen kapatmıştır. Uçaklarda Kürtçe ve Arapça anonsların zorunlu olduğunu aktaran Akbal, "Diyarbakır'dan veya Diyarbakır'a uçuşlarda, yolcu profili uluslararası bir özellik taşımaktadır. Çünkü Türkiye ile iş yapan Ortadoğu kimlikli, Kürt, Arap ve Fars kökenli iş insanları Diyarbakır üzerinden seyahat etmektedirler. İş bağlantılarını Diyarbakır üzerinden kurmaktadırlar. Bu durum başka bir ülkede olsa, böyle bir şehir el üstünde tutulur ve bir çok kanun maddesi ile özel statülere kavuşturulurdu. Bununla kalınmaz, bölgemize yapılan uçuşlarda seyahat eden bu insanların ana dillerinden anonslar yapılırdı."

CİHAN

Yorumlar