Güneydoğu’nun ihracat atağı sürüyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ocak- Mayıs dönemi ihracatında, bir önceki yıla oranla yüzde 2,5’lik artışla sağlandığını açıkladı. İhracatın 3 milyar 858 milyon 434 bin...

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu’nun ihracat atağı sürüyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ocak- Mayıs dönemi ihracatında, bir önceki yıla oranla yüzde 2,5’lik artışla sağlandığını açıkladı. İhracatın 3 milyar 858 milyon 434 bin dolara ulaştığını kaydeden Çıkmaz, diğer birlikler adına kayıt altına alınan rakamın da 442 milyon 755 bin dolar olduğunu belirtti.

    Ortadoğu ülkelerinin ihracatta birinci sırada yer aldığını açıklayan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 60,9 pay ile ilk sırada yer almakta. AB ülkeleri yüzde 15,8 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri ise yüzde 9,1 pay ile üçüncü sırada bulunuyor. Toplam 179 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, Suriye, Suudi Arabistan, ABD, İtalya, Libya, Almanya, İran, İngiltere ve Belçika, bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkeler." şeklinde konuştu.

    İhracatın ürün bazında değerlendirilmesinde halı ve tekstil ürünlerinin ilk sıralarda yer aldığını belirten Çıkmaz, “Halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, demir çelik mamulleri, bitkisel yağlar, değirmencilik ürünleri, dış giyim ve diğer gıda müstahzarları bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler oldu.” dedi.

    Gaziantep’in de Ocak-Mayıs döneminde Gaziantep’in 2 milyar 779 milyon 382 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Çıkmaz, "Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2014 yılı Ocak-Mayıs döneminde 2 milyar 779 milyon 382 bin dolar ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumakta. Halı, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ile demir ve demir dışı metaller ilimizin ihracatında önde gelen sektörler." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar