Güneydoğu’da ‘karanlık gezdirme’ uygulanacak

Yoğun kar ve soğuk hava sebebiyle son yılların en sert kışlarından birini yaşayan Güneydoğu’ya bir kötü haber de Dicle EDAŞ’tan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu’da ‘karanlık gezdirme’ uygulanacak

Yoğun kar ve soğuk hava sebebiyle son yılların en sert kışlarından birini yaşayan Güneydoğu’ya bir kötü haber de Dicle EDAŞ’tan geldi. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ), doğalgazda yaşanan kriz yüzünden sattığı elektriği kısması üzerine Güneydoğu’daki 6 ilde elektrik kesintileri uygulanacak. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta cumartesi gününden itibaren ‘kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak’ elektrikler kesilecek. Kesinti, ihtiyaç halinde il merkezlerinde de yapılabilecek.

    Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan DİCLE Elektrik A.Ş. (Dicle EDAŞ), doğalgazda yaşanan kriz yüzünden TEİAŞ’ın sattığı elektriği yüzde 20 kıstığı vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi: “Yapılan planlamaya göre, TEİAŞ'ın elektriği kısmasına paralel olarak kesintiler cumartesi başlayacak. Zorunlu elektrik kesintisi, kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak uygulanacak. Kesinti, ihtiyaç halinde il merkezlerinde de yapılabilecek.”
CİHAN

Yorumlar