Güneydoğu'da borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektrikleri kesilmeye başlandı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Güneydoğu'da borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektriğini kesmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu'da borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektrikleri kesilmeye başlandı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Güneydoğu'da borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektriğini kesmeye başladı.

Dedaş'tan yapılan yazılı açıklamada, elektrik borcunu ödemeyen abonelere yönelik elektrik kesme uygulamasına Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak başladığını bildirdi. Yapılan duyurular üzerine çok sayıda abone, kampanyanın son günlerinde borcunu ödediğini belirtilen açıklamada, borcundan ötürü elektriği kesilecek abone sayısı kısa sürede 217 binden 190 bine indiğini kaydedildi.

Açıklamada, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) bünyesindeki Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ) özelleşme sonrası borcu bulunan abonelere dönük olarak yinelediği faiz affı kampanyasını en son 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi. Kampanyaya abonelerden ciddi bir talep geldiğini ve abonelerin yüzde 15’inin sunulan imkânlara rağmen borcunu ödemediğini belirtildi.

Bölgeye bağlı 40 ilçe ve kırsal kesimde daha önce Dedaş tarafından hiç kesinti yapılmadığını belirtilen açıklamada,Bismil, Ergani, Kızıltepe, Derik, Kozluk, Siverek, Birecik, Akçakale, Suruç Viranşehir, Harran, Silopi, Cizre, İdil ve Kurtalan’ın hiç kesinti yapılmadığını kaydedildi. Özellikle ilçe ve köylerde yaşayan elektrik abonelerinin, mağdur olmamaları için, yeni dönemi dikkate alarak borçlarını ödemelerinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, uygulamanın ilk gününde, yıllık 100 milyon kWh tüketen ve borçlu olan tüm sulama birliklerinin enerjisi kesildiğini ve yükümlülüklerini yerine getirme konusunda çaba sarf eden birlik yöneticileriyle görüşmeler devam edildiğini ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar