Güneydoğu'da 10 günde 15 vatandaş kaçırıldı, 13 araç yakıldı, 1 korucu şehit

Bölücü terör örgütü PKK tarafından son günlerde Doğu ve Güneydoğu illerinde yol kapatma, araç yakma ve insan kaçırma eylemleri artış gösterdi. Genelkurmay, 15 vatandaşın kaçırıldığını, 13 aracın yakıldığını açıkladı. Ayrıca,...

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu'da 10 günde 15 vatandaş kaçırıldı, 13 araç yakıldı, 1 korucu şehit

Bölücü terör örgütü PKK tarafından son günlerde Doğu ve Güneydoğu illerinde yol kapatma, araç yakma ve insan kaçırma eylemleri artış gösterdi. Genelkurmay, 15 vatandaşın kaçırıldığını, 13 aracın yakıldığını açıkladı. Ayrıca, gönüllü köy korucusu Mehmet Uğurtay, Dargeçit ilçe merkezinde Misak-ı Milli İlköğretim Okulu'nun bahçesinde, tabanca ile öldürüldü.

PKK’nın Doğu ve Güneydoğu illerinde son günlerde yaptığı eylemlerde birçok vatandaş kaçırılırken, vatandaşlara ve devlete ait araçlar da benzin dökülerek yakıldı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şırnak’ın Beytüşşebap Çığlıca Köyü Emekli Mahallesi bölgesinde Mezra Karakolu'nda konuşlu 2'nci Jandama Komando Tabur Komutanlığı hizmet binası inşaatına mermer taşıyan üç çekici araç, dönüş yolunda bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından yakıldı. Araçta bulunan üç kişi bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırıldı.

Diyarbakır’ın Lice Arıklı köyü mülki sınırları içerisinde de, Diyarbakır Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nde çalışan üç işçi ile bir GSM şirketinde çalışan iki işçi kaçırıldı. GSM şirketinde çalışan iki işçiyi serbest bırakan teröristler, diğer üç işçiyi ise alıkoydu.

BİR KORUCU OKUL BAHÇESİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

İki bölücü terör örgütü mensubu tarafından, gönüllü köy korucusu Mehmet Uğurtay, Dargeçit’in Altınoluk köyü öğrencilerini almak maksadıyla gittiği Dargeçit ilçe merkezinde Misak-ı Milli İlköğretim Okulu'nun bahçesinde, kendisine ait minibüsün içerisinde, tabanca ile bir el ateş edilmek suretiyle öldürüldü. Bölücü terör örgütü mensupları olayı müteakip, motosikletle olay yerinden kaçtı.

Dicle HÜDAPAR İlçe Başkanı Ercan Alparslan ise Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Yokuşlu Mahallesi Pahan Deresi mevkiinde, özel aracı ile seyahat ederken, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından durdurularak aracıyla birlikte kaçırıldı. Şırnak’ın Beytüşşebap Mezra Ana Üs Bölgesi'nde yapımı devam eden yeni hizmet binası inşaatına malzeme taşıyan sekiz sivil kamyon ile konvoya refaket eden iki zırhlı araçtan oluşan 10 araçlık konvoy, Ayvalık köyü Berecin Deresi mevkiinde, intikal halindeyken bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen Uzaktan Telsiz Komutalı El Yapımı Patlayıcı (EYP) patlatıldı. Olay neticesinde iki kamyonda maddi hasar oluştu.

CİHAN

Yorumlar