Güneydoğu hafta sonu donacak

Güneydoğu'da kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Kar nedeniyle başta Diyarbakır olmak üzere birçok il ve ilçede okullar tatil edilirken uçak seferleri yapılamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu hafta sonu donacak

Güneydoğu'da kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Kar nedeniyle başta Diyarbakır olmak üzere birçok il ve ilçede okullar tatil edilirken uçak seferleri yapılamıyor.

Diyarbakır’a sabah saatleri itibariyle kar kalınlığı 14 santimetreye, Siirt’te ise 53 santimetreye ulaştı. Yetkililer kar yağışının Diyarbakır’da yarın da etkili olacağını belirterek, hafta sonu bölge illerinde hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düşeceğini ve kuvvetli don olaylarının beklendiğini kaydetti.

Diyarbakır’da dün sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Dün geceden beri yağan karın kalınlığı yüksek kesimlerde yarım metreye kadar ulaşırken Diyarbakır şehir merkezinde 14 santimetre olarak ölçüldü. Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı Diyarbakır’da yarın da etkili olacak. Diyarbakır’da cumartesi ve pazar günü kar yağışı beklenmediğini, ancak hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşeceğini belirten yetkililer, don olayına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

ŞIRNAK’TA KAR KALINLIĞI YARIM METREYİ GEÇTİ

Yetkililer Güneydoğu illerinde sabah 08.00’da yapılan ölçümlere göre en fazla karın yağdığı il Şırnak. Şehir merkezinde kar kalınlığı 53 santimetre olarak ölçülen şehirde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgenin diğer illerindeki kar kalınlığı ise şöyle: Siirt 53, Mardin 11, Batman 8, Şanlıurfa 13.

Bu arada Diyarbakır’da kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sabah iş yerini açmak isteyen, arabasını çalıştırmak isteyen vatandaşlar önce kar temizliğini yapmak zorunda kaldı.

Diyarbakır’ın tarihi surlarında da karla birlikte görülmeye değer görüntüler oluştu. Vatandaşlar Diyarbakır’a uzun yıllardan sonra çok fazla kar yağdığını belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar