Güney Koreliler, Antalya'nın kültürel varlıklarını Yörüklerle tanıyacak

Güney Koreli turistler, Antalya bölgesindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri Yörüklerle tanıyacak. Toros Yörükleri Doğal Hayatı Koruma ve Kültürü Koruma Derneği, Güney Koreli turistlere proje kapsamında Torosların tarihi ve doğal güzelliklerini...

Google Haberlere Abone ol
Güney Koreliler, Antalya'nın kültürel varlıklarını Yörüklerle tanıyacak

Güney Koreli turistler, Antalya bölgesindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri Yörüklerle tanıyacak. Toros Yörükleri Doğal Hayatı Koruma ve Kültürü Koruma Derneği, Güney Koreli turistlere proje kapsamında Torosların tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için çalışma başlattı.

Türkiye-Güney Kore Yörük Eli Dostluk Köprüsü Projesi kapsamında Yörüklerin, Toroslar'daki 10 asırlık Yörük ve Türkmen hayatını Seul'a taşıyacağı ifade edildi. Projenin ilk çalışmasının Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illerinde tespit edilen 11 Kore gazisi ziyaretiyle başlayacağı belirtildi. Dernek başkanı Mücahit Gündoğdu ile Güney Kore- Türkiye Kültür, Barış ve Dostluk Grubu Başkanı Myung Hee proje çalışmaları kapsamında bir araya geldi. Güney Kore ile Türkiye'nin 65 yıldır dostluk ve kardeşliğinin olduğunu belirten Gündoğdu, proje kapsamında Türk-Güney Kore dostluğunu ileri noktaya taşımak istediklerini söyledi.

Proje kapsamında 2014 yılı içinde 100 Güney Koreli turisti Dumanlı Yaylası'nda ağırlayacaklarını belirten Gündoğdu, "Hedefimiz Güney Koreli dostlarımızı bizi biz yapan 10 asırlık kültür değerlerimizi yerinde göstererek tanıtmak. Antalya çok sayıda ziyarete açık tarihi ören yeri ile adeta açık hava müzesi konumunda. Bilindiği üzere Güney Koreli turistler deniz, kum ve güneş turizmine yönelik bir tatil anlayışları yok. Tatil önceliklerini kültür, tarih ve arkeoloji turizmi." dedi.

Güney Kore- Türkiye Kültür, Barış ve Dostluk Grubu Başkanı Myung Hee, zor günlerinde yanlarında gördükleri Türk halkına her zaman minnettar olduklarını söyledi. Güney Kore'nin özgürlüğüne kavuşmasında 64 yıl önce ülkelerine barış getirmeye gelen Türk askerinin fedakarlığına minnettar olduklarını anlatan Hee, "64 yıl önce hiç tanımadığı bir ülkeye barış getirmek için gelen ve bu uğurda canlarını veren asil Türk milletinin kültürel ve insani değerlerini tanımak için geliyoruz. Fedakarlık ruhu taşıyan bu milletin öz değerlerini yerinde ziyaretle tanımak istiyoruz. Ayrıca kültür, tarih ve arkeolojik varlıklar bakımından Antalya çok zengin bir şehir." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar