Güney Afrika'da çok sayıda STK, darbe girişimini kınadı

Güney Afrika'da çok sayıda STK, ortak açıklamayla darbe girişimini kınadı

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika'da çok sayıda STK, darbe girişimini kınadı
Güney Afrika'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından (TİKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkedeki çok sayıdaki STK, Johannesburg kentinde FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Türkiye'nin, devlet ve milletiyle 15 Temmuz'da sergilediği büyük inanç ve imanla karanlık geceden kurtularak aydınlığa kavuştuğu vurgulandı.

Bu direnişin tüm insanlığa örnek olduğu ve dünya tarihine geçeceği belirtilen açıklamada, halkın oylarıyla seçilen iktidara karşı hukuk dışı yollara başvurulmaması gerektiği kaydedildi.
Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik bu tarz girişimleri yok saymaktayız. Seçilmiş hükümetlere karşı girişilen her türlü girişimin karşısında kararlılıkla duruyoruz. Darbecileri lanetliyor, Türkiye hükümetini ve milletini destekliyoruz. Bu yapının ortaya koymuş olduğu hareket ve davranışlar İslam dünyasında kesinlikle kabul görmemektedir. Müslüman özüyle ve sözüyle bir olmalıdır."

Darbe girişiminde bulunan, destek veren ve darbeden medet uman tüm kişi ve kurumların ümmetin vicdanında ebediyen mahkum olacağı ifade edilen açıklamada, darbe girişimi sırasında şehit düşen sivillere ve güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.

Ortak basın açıklamasında, Jamat İslam, Cemiatul Ulema, Somali Birliği, Güney Afrika Zekat Vakfı, Malavi Müslüman Topluluğu, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Afrika Milli Görüş ve İrfan Evi gibi çok sayıda STK ve bazı kurumların imzası bulunuyor.
 

Yorumlar