''Güneş Kursu'nun İzinde Hattuşa Oryantiring'' yarışları tamamlandı

''Güneş Kursunun İzinde Hitit Yolunda Oryantiring Yarışları'' Çorum İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizasyonunda yapıldı. Boğazkale-Hattuşa Örenyerinde gerçekleştirilen yarışmada 10 ayrı kategoride 30...

Google Haberlere Abone ol
''Güneş Kursu'nun İzinde Hattuşa Oryantiring'' yarışları tamamlandı

''Güneş Kursunun İzinde Hitit Yolunda Oryantiring Yarışları'' Çorum İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizasyonunda yapıldı.

Boğazkale-Hattuşa Örenyerinde gerçekleştirilen yarışmada 10 ayrı kategoride 30 sporcu mücadele etti. Özal İdare'den yapılan açıklamaya göre, yarışmada dereceye giren sporculara madalyaları İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Osman Çalışkan ile personeli ve yarışmanın hakemleri tarafından verildi.

Açıklama da, ayrıca tarihi bir mekanda düzenlenen oryantiring yarışması katılımcıların farklı bir gün geçirmesini sağladığı ifade edilerek, ''Genç ve çocuk sporcular, tarihi ören yerine gelen turistlerin de ilgi odağı oldu. Zaman zaman turistler, oryantiring sporcuları ile hatıra fotoğrafı çekindiler ve yarışma esnasında da sporcuların fotoğraflarını çektiler.'' denildi.

İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Osman Çalışkan, kurum olarak Çorum'da sporun gelişmesi için destek vermeye özen gösterdiklerini belirtirken, sağlıklı bir toplum yetiştirebilmek amacıyla gençlerin imkan ve kabiliyetlerini en iyi şekilde kullanmalarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Çalışkan, ''Gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak sportif faaliyetlere yönlendirebilmek, onların kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, gençlere saklı olan potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilecekleri imkan ve zeminin hazırlanması sürecine küçük de olsa katkı vermeye çalışıyoruz.'' dedi.

Oryantiring İl Temsilcisi Duran Torbacıoğlu, oryantiringin her türlü arazi ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmeyi gerektiren bir spor dalı olduğunu söyledi.

Oryantiringin sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılan birlikte park ve yeni başlayan sporcular için açık alan ve spor salonlarında da yapılabilen bir doğa sporu olduğunu aktaran Torbacıoğlu, ''Fiziksel ve zihinsel uyumun en güzel örneklerinden biri olan oryantiring, sadece fiziksel performansa dayalı bir koşu değil, beden ve zihnin uyumlu çalışmasını gerektiren zevkli bir spor dalıdır.'' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar