Gündüz çalışıp gece okuyan engelli, fakülteyi birincilikle bitirdi

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğrencisi Abdullah Küreş, dört yıl boyunca gündüz çalışıp gece ikinci öğretimde okuyarak okul birincisi olmayı başardı. Üniversitenin 2013-2014 genel mezuniyet...

Google Haberlere Abone ol
Gündüz çalışıp gece okuyan engelli, fakülteyi birincilikle bitirdi

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğrencisi Abdullah Küreş, dört yıl boyunca gündüz çalışıp gece ikinci öğretimde okuyarak okul birincisi olmayı başardı. Üniversitenin 2013-2014 genel mezuniyet töreni, BAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, dekanlar, öğretim üyeleri, fakülte ve yüksekokullardan dereceye girip mezun olan 68 öğrenci katıldı.

En büyük ilgiyi, Mühendislik Fakültesi birincisi Küreş çekti. Tekerlekli sandalyeyle tören yerine gelen Küreş, 4 yaşında düşmelerle başlayan hastalığına, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kas zayıflığı teşhisi koyulduğunu söyledi. 15 yaşına kadar güçlükle ayakta durabildiğini, yaklaşık sekiz yıldır da tekerlekli sandalyeyle hayatımı sürdürdüğünü anlattı.

‘ENGELLİ OLMAM ALLAH’IN BİR HEDİYESİ’

Abdullah Küreş, KPSS ile girdiği memuriyeti kazandığını, gündüz çalışıp gece okuduğunu söyledi. Engelli olmasını Allah’ın kendisine verdiği bir hediye olarak değerlendiren Küreş, “Allahü Teâlâ’dan gelen hediyenin sorumluluğunu üstümüzde taşıyoruz. Engel kısmı farketmez. Kimisine görünür engel vermiştir Rabbim, kimisine görünmeyen bir engel vermiştir. Bir şekilde bir sınava tâbi tutulduk. Bizimki bu şekilde bir sınavdı. İnşallah üzerimizde taşıma sorumluluğunu hakkıyla vermişizdir. Bundan sonra da inşallah hayırlısını nasip eder. Allahü Teâlâ, çalışmayı emrediyor bize.” dedi. Küreş, eğitim hayatına yüksek lisansla devam etmeyi düşündüğünü belirtti.

Abdullah Küreş’in diplomasını, PAÜ Rektörü Bağcı verdi. Küreş'in, burada yaptığı konuşmada, “Benim için varını yoğunu ortaya koyan, sırtında ve gönlünde taşıyan değerli babama ve anneme teşekkür etmek isterim.” sözleri büyük alkış aldı. Konuşmayı babası Ramazan ve annesi Halime gözyaşlarıyla dinledi. CİHAN

Yorumlar