Gündoğdu:Kinle ve nefretle masum insanlara karşı suç oluşturuyorlar

Antalya Gündoğmuş İlçesi Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, maddi gerçeklerin yegane aydınlatılmasının yolunun adli yol olduğunu söyledi. Baro Temsilcisi Gündoğdu, Manavgat'ta hukuk bürosunda yaptığı açıklamada, eski İçişleri...

Google Haberlere Abone ol
Gündoğdu:Kinle ve nefretle masum insanlara karşı suç oluşturuyorlar

Antalya Gündoğmuş İlçesi Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, maddi gerçeklerin yegane aydınlatılmasının yolunun adli yol olduğunu söyledi.

Baro Temsilcisi Gündoğdu, Manavgat'ta hukuk bürosunda yaptığı açıklamada, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in soru önergesiyle gündeme getirdiği Hizmet'e Kumpas Planı'nın bir nevi 28 Şubat postmodern darbenin değişik versiyonu olduğunu kaydetti.

Deşifre olan Hizmet'e Kumpas Planı'nın 28 Şubat'ın şartlarından daha ağır olduğunu belirten Gündoğdu, Ankara savcısı Serdar Coşkun'un camiaya yönelik hukuk dışı talimatının anayasa ve milletlerarası sözleşmelerin ruhuna aykırı olduğunu ifade etti.

Masum insanlara suç isnat ederek suç oluşturmanın da suç olduğunu belirten Gündoğdu, savcının 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği 23 maddelik hukuk dışı talimatıyla suç işlediğini ifade etti.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası, yürütme eliyle yargı üzerinde yapıldığını savunan Gündoğdu, ülkede 7 aydır hukukun ağır aksat bir vaziyette olduğunu ve HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti haline gelmesiyle işlemez hale geldiğini kaydetti. Gündoğdu, şu bilgileri verdi:"Hizmet'e yönelik kumpası kınıyoruz. Masum insanlara suç isnat edilerek savcı suç işliyor. 30 ile gönderilen yazı soruşturma değil, suç oluşturma talimatı. Talimat anayasaya aykırı. Antidemokratik talimat. Tamamen siyasi. Kin, nefret ve öfkeye dayalı suç oluşturma girişimi. Haşhaşi, paralel devlet ve örgüt deniliyor ve ardından da söylediklerine suçlu buşmaya çalışıyorlar. 7 aydır suçlu bulamadıkları içinde talimatla suçlu üretmeye çalışarak suç işliyorlar. "

CİHAN

Yorumlar