Gündoğdu: Milletin bağına kim göz dikmişse sonuna kadar üzerine gidilmeli

Eğitim Bir-Sen ve Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Yetimin hakkına, milletin bağına kim göz dikmişse, göz diken varsa sonuna kadar hukuk devletinin gereği üzerine gidilmelidir.

Google Haberlere Abone ol
Gündoğdu: Milletin bağına kim göz dikmişse sonuna kadar üzerine gidilmeli

Eğitim Bir-Sen ve Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Yetimin hakkına, milletin bağına kim göz dikmişse, göz diken varsa sonuna kadar hukuk devletinin gereği üzerine gidilmelidir." dedi.

    Eğitim Bir-Sen 27. Başkanlar Kurulu toplantısı Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Büyük Abant Otel'de başladı. 81 il başkanı ile üniversite başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıya, 120 kişi katılıyor. Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

    17 Aralık operasyonunu küresel bir operasyon olduğu ile ilgili hiçbir tereddüt yaşamadıklarını söyleyen Gündoğdu, "Taksim ve Gezi olayları ile başlatılan ön denemesi yapılan bu sürecin 17 Aralıkta ve başlatılırken de toplumun çok hassas olduğu yolsuzluk gibi bir kavramın subje olarak kullanılmasıyla sahaya sürülen bir operasyon.
    
    "İDDİALAR SONUNA KADAR ARAŞTIRILMALI"


    17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ortaya çıkan iddiaları da değerlendiren Gündoğdu, "İki önemli iddia var. 'yolsuzluk ve paralel devlet' iddiası. Her iki iddianın da sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Öyle bir medeniyet birikimine geçmişine öngörüsüne ve geleceğe ışık tutan misyonuna sahibiz ki şehitlerine bile 'kul hakkı ile huzuruma gelmeyin' çağrısı yapıyor. Öyleyse yetimin hakkına, milletin bağına kim göz dikmişse, göz diken varsa sonuna kadar hukuk devletinin gereği üzerine gidilmelidir. Elbette masumiyet karinesi her olayda olduğu gibi burada da yürütülmelidir. İddianın sonuna kadar üzerine gidilmeli. Yapılmış gibi yargısız infaza gidilmeme ne kadar doğruysa yokmuş gibi yapmak da o derecede sakıncalı. Bu iddialar sonuna kadar araştırılıp üzerine gidilmelidir. Paralel devlet iddiası aynı şekilde kararlılıkla üzerine gidilmesi gereken iddiadır." şeklinde konuştu.

    Siyasetin siyasetçilerin işi olduğunu vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti: "Kayıt dışı siyasetle mücadele etmek de 76 milyonun görevidir. Kayıt dışı ekonomi nasıl sakıncalıysa en az o kadar da kayıt dışı siyaset sakıncalıdır. Hedef doğrudan Türkiye’dir. Türkiye’nin hedef alınışı Başbakan'ın üzerinden planlanmıştır. İçeride ve dışarıda Başbakan ve Türkiye'nin hedef alınışında rahatsızlık duyulan şeyler Türkiye'nin daha ileriye gitmesi özlemi ve isteği değil bizim camia olarak 27 Nisan e-muhtırasına karşı siyaset kurumunun dik duruşu, o güne kadar 3 maymunu oynayan Türkiye dış politikasının fırsat bulup da kendine gelmesi dünya mazlumlarına sahip çıkması. Referandum paketiyle devletin milletinden milletin devletine geçiş, kesintisiz zorunlu yarasaların çıkardığı kesintisiz eğitimden halkın istediği kesintili eğitime geçme kat sayı engelinin kaldırılması din eğitiminin ilk kez gelmiş olması kamuda başörtüsü özgürlüğü ve yeniden Türkün Kürtün Lazın kardeşliğini içeren çözüm projesinden rahatsızlık duyanlar. Yani bizim iç sorunlarımızla boğuşup kaybolmamızı ülkemiz üzerindeki emellerini rahat hayata geçirmek isteyenlerin top yekun bir araya geldiği bir dönemi yaşıyoruz."

    Basın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. İki gün sürecek toplantıların ardından alınan kararlar sonuç bildirgesi olarak kamuoyuna duyurulacak. CİHAN

Yorumlar