Günde 7 paket sigara içiyordu, 5 bin kişinin sigarayı bırakmasını sağladı

Erzurum’da deri mont tamirciliği yapan Ahmet Erol Dede 26 yıl önce akciğer kanseri hastalığına yakalandı ve tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı. 26 yıl öncesine kadar günde 7 paket sigara içen Ahmet Erol Dede, bugün ise insanların sigarayı...

Google Haberlere Abone ol
Günde 7 paket sigara içiyordu, 5 bin kişinin sigarayı bırakmasını sağladı

Erzurum’da deri mont tamirciliği yapan Ahmet Erol Dede 26 yıl önce akciğer kanseri hastalığına yakalandı ve tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı. 26 yıl öncesine kadar günde 7 paket sigara içen Ahmet Erol Dede, bugün ise insanların sigarayı terk etmesini sağlıyor.

Kendisine gelen ve sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara çeşitli aparatlar verdiğini ifade eden Dede, sigaranın zararlarını anlatan CD’ler izletiyor. Dede, uyguladığı yöntemle şuana kadar 5 bin kişiye sigarayı bıraktırdığını söyledi. Dede, "Ben 40 yıl günde 7 paket sigara içiyordum. Bir gün rahatsızlandım ve doktora gittim. Doktor bana çok sigara içtiğimden dolayı akciğer kanseri hastalığına yakalandığımı biran evvel sigarayı bırakmamı söyledi. Ben de sigarayı bıraktığım taktirde hastalığımdan kurtulabilecek miyim diye sordum. Doktorum bana sigarayı bıraktığım takdirde hücrelerin her gün kendini yenilediğini eski sağlığıma kavuşabileceğimi söyledi. Ben de o andan itibaren sigarayı bırakma kararı aldım. 26 yıldan beri sigara içmiyorum. Sigarayı bıraktıktan sonra 18 yaşındaki gençler gibi aktif haldeyim." dedi.

Sigarayı bıraktığından beri aldığı kararla insanlara sigarayı bırakmaları için yardımcı olacağını ifade eden Dede şunları kaydetti: "Çeşitli aparat ve sigaranın zararlarını anlatan cd ile sigara içen kişilere bu yöntem sayesinde sigara bırakmaları için yardımcı oluyorum. Yaptığım aparatlara afyon bitkisini koyarak sigarayı bırakmada birebir yardımcı oluyor. 26 yılda Erzurum’da 5 bin kişiye sigarayı bıraktırdım. Benim yanıma en çok gelenler öğrenciler ve öğretmenler. Sigaradan kurtulmak için geliyorlar. Sigaranın bedensel ve ruhsal sağlığı ölümcül akciğer hastalığına ve kısırlığa neden oluyor. Türkiye genelinde sigara tiryakisinin yaklaşık 23 milyon kişi 5,5 milyar paket sigaranın tüketilirken maddi boyutu ise yaklaşık 14 milyar civarındadır. Ben Türkiye ‘de sigarayı bıraktırmak için insanlara yardımcı olacağım. Son sözüm sigara sizi yok etmeden siz sigarayı yok edin."

CİHAN

Yorumlar