Günay: Bir işi kendi çıkarınız için yapmazsanız siz gidince de kaya gibi durur

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Siz bir işi kendi çıkarınız için değil, milletin çıkarları ve tarihin size emanet ettiği doğrultuda yapmışsanız, iktidar gittiği zaman bile yaptığınız işler sizin arkanızda kaya.

Google Haberlere Abone ol
Günay: Bir işi kendi çıkarınız için yapmazsanız siz gidince de kaya gibi durur

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Siz bir işi kendi çıkarınız için değil, milletin çıkarları ve tarihin size emanet ettiği doğrultuda yapmışsanız, iktidar gittiği zaman bile yaptığınız işler sizin arkanızda kaya gibi sağlam durur." dedi.

Günay, eşi Gülten Günay ile birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde kendi bakanlığı döneminde Apollon Tapınağı'nın da içinde bulunduğu tapınaklar bölgesi restorasyon çalışması tamamlanmasına bağlı yapılan alanın toplum açılış törenini yaptı.
    
Tapınaklar bölgesinin Side Belediyesi'ne tahsisinin kendi bakanlığı döneminde yapıldığını belirten Günay, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin son dönem uygulamaları ve iktidar yardakçılığıyla ilgili göndermede bulundu. Geçtiğimiz günlerde güzel bir yazı okuduğunu belirten Ertuğrul Günay, "İktidar öyle bir ışıktır ki etrafı hakikatı ulaşmayı engelleyen duvar gibi sarar. İktidar gittiği zaman onun etrafını saranlar onunla birlikte gitmez. Bir otel odasındaki mobilyalar gibi yeni gelenleri beklerler. Ama; hayat bana şunu da öğretti siz yaptığınız işi iyi yapmışsanız, kendi çıkarlarınız için değilde milletin çıkarları için yapmışsanız, tarihin size emrettiği doğrultuda yapmışsanız iktidar gittiğinde de yaptığınız güzel işler kaya gibi arkanız da durur." diye konuştu.

    "10 YILDA 60 DEFA İHALE KANUNU DEĞİŞMİŞSE BÜYÜKŞEHİR YASASI DA DEĞİŞİR"

Günay, iktidarın Büyükşehir Yasası'nı halka danışmadan çıkardığını ve bunda da en fazla mağduriyetin Side'de yaşadığını söyledi.

Ankara'da merkezi hükümetin nereyi ilçe yapacağına karar yetkisinin olduğunu, nereyi belediye yapacağı yetkisinin orada yaşananlara sorularak yapılması gerektiğinin altını çizen Günay, nasıl 10 yılda 60 defa ihale kanunu değişmişse en yakın zamanda Büyükşehir Yasası'nda değişikliğe gidileceğine yürekten inandığını kaydetti.

Antalya, Konya ve Muğla'nın bütünü ile ilgili planlama yapılmasına hiç kimsenin bir şey demediğini anlatan Günay, "Bu yasa yakın bir gelecekte sınırlı bir kısmı ile geriye dönecektir. Bir yerin belediye olup olmayacağına Ankara değil, orada yaşayan insanlar karar verir. Ülkemizde 10 yılda 60 defa ihale kanunu değişti. Bence İhale Kanunu'ndan önce 'medeniyetimizin temeli kuracağımız yasaların düzeltmesi gerekir. Halka sorulmadan çıkarılan yasaları yanlış buluyoruz, buna burada(Side) yaşayan insanlar karar vermeli." ifadesini kullandı.

"APOLLON TAPINAĞI KÜLTÜR TURİZMİNDE TÜRKİYE'NİN SEMBOLÜ"

Apollon Tapınağı'nın Türkiye'de kültür turizminin sembolü olduğunu belirten Günay, bu değerin iyi korunması gerektiğini kaydetti. Side'nin kültürel değerlerinin korunması ve ayağa kaldırılmasında Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar'ın katkısının yüksek olduğunu belirten Günay, Uçar'ın belediye başkanlığı 30 Mart'ta sona erecek olmasına karşı yaptıklarıyla tarihe altın harflerle yazılacağını ifade etti.

    Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel de yaptığı konuşmada, Side Belediyesi'nin tarihi ayağa kaldırma projelerine Antalya Valiliği İl Özel İdaresi'nden toplamda 7,5 milyon lira destekleme yaptıklarını kaydetti.

Tören sonunda Side Belediye Başkanı Uçar, Side'nin geçmiş dönemden bugüne sembolü olan nar metal kabartmasını hediye etti. Günay, metal nar kabartmasını havaya kaldırarak 'bu nar, para değil' dedi.

Günay, restore edilen alanın kurdelasını kesti, ardında da restorasyon ekibiyle birlikte bir traktöre binerek 'Bunlar traktörle geliyor ona göre' diyerek güldü. Ardında da Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar