Gümüşhane'de FETÖ kapsamında 112 gözaltı

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Gümüşhane'de, aralarında hakim, öğretmen ve polislerin de olduğu görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısı 112'ye ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane'de FETÖ kapsamında 112 gözaltı
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma çerçevesinde, kentte şu ana kadar 112 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca Şiran ve Torul ilçelerinde görevden uzaklaştırılan 2 hakimin yanı sıra 4 emniyet görevlisinin de soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildiğini ifade etti.

Görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısının 96'dan 112'ye çıktığını bildiren Memiş, "Kamu görevlileriyle ilgili iddiaları hiç kimseye haksızlık etmemek adına delillendirerek araştırıyoruz. Manipülasyonlara açık bir ortamdayız ama ince eleyip sık dokuyoruz. Fakat küçük bir şüphe ve iddianın üzerine gidiyoruz. Neyse onu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Amacımız Gümüşhane’de bu yapıyı tamamen silmek." diye konuştu.

Usülsüz olabilecek işlemlere karşı her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Memiş, “Biz kamu kurum yetkilileri ve rektör beyden de bu çalışmayı istedik. Ancak biz bu çalışmayı kendimiz kontrol edeceğiz. Emniyet, MİT ve diğer kolluk güçlerimiz marifetiyle kontrol edeceğiz. Bizdeki bilgilerle karşılaştıracağız. İnsanlara haksızlık edilmesinin önüne geçilmesi için her türlü tedbiri almaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar