Gümüş Koleji'nden 'Çanakkale' konferansı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Özel Gümüş Koleji ve FEM Dershanesi tarafından ‘Çanakkale’ konulu konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Gümüş Koleji'nden 'Çanakkale' konferansı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Özel Gümüş Koleji ve FEM Dershanesi tarafından ‘Çanakkale’ konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale savaşları üzerine çalışmalar yapan Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe’nin konuşmacı olarak katıldığı konferans Talay Düğün salonlunda gerçekleştirildi.

Çanakkale savaşının büyük bir destan olduğunu belirten Hasan Hüseyin Maltepe, "Bu günlere gelebilmemiz için kendilerini canlarıyla kanlarıyla toprağa veren ecdadımızın, yaptığı fedakârlıkları iyi anlayabilmemiz gerekir. Geçmişinden ders alan milletler geleceklerinden bahtiyar olanlardır. Bizlere düşen gelecek nesillerimizi tarihini bilen ve ondan ders alan eğitimli insanlar olarak yetiştirmektir." diye konuştu.

Çanakkale'yi hissederek anlamak gerektiğini vurgulayan Maltepe, "Akıttıkları her damla mübarek kanda, toprağa düşen kemikte hepimizden bir parça vardır. Oralar, o topraklar dünyanın en pahalı topraklarıdır. Eşi benzeri yoktur. Çünkü o toprağın mayası ecdadımızın mübarek kanıyla yoğrulmuştur." dedi.

Konferansa katılan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da “Böyle güzel bir program düzenleyerek, bizleri tarihin derinliklerine götüren arkadaşlarımıza ve bu güzel bilgileri bizlerle paylaşan değerli hocama çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Toksoy, Hasan Hüseyin Maltepe’ye çiçek takdim etti.
CİHAN

Yorumlar