Gümüş: Alevi Bektaşi Federasyonu, Başbakan’ın iftar davetine katılmayacak

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar davetine katılmayacaklarını açıkladı. Gümüş, “Davete katılmayacağız, çünkü Gezi direnişi eylemlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Gümüş: Alevi Bektaşi Federasyonu, Başbakan’ın iftar davetine katılmayacak

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar davetine katılmayacaklarını açıkladı.

Gümüş, “Davete katılmayacağız, çünkü Gezi direnişi eylemlerinde öldürülen bütün Alevi gençlerin ölüm kararını veren ve ‘polise ben karar verdim’ diyen kişi, daveti yapan kişidir. 14 yaşındaki Berkin Elvan’ı terörist ilan ederek, annesini ve babasını yuhalattıran kişinin davetine katılmak, Ali İsmaillerin, Abdocanların, Ethemleri, Berkinlerin öldürülmelerine de onay vermek anlamına gelecektir.” dedi.

ABF Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Mülkiyeliler Birliği’nde Alevi dernekleri adına, başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar davetine ilişkin basın açıklaması yaptı. Gümüş, “12 yıllık AKP dönemi, ayrımcılığın, eşitsizliğin, hukuksuzluğun arttığı, laiklik kırıntılarının bile yok edildiği, devletin tam anlamıyla bir AKP devleti olduğu, yalanın, rüşvetin ve yolsuzluğun neredeyse normalleştirildiği, siyasal İslamın her alanda öne çıktığı bir dönem oldu.” ifadesini kullandı.

Gümüş, çözüm istediklerini kaydederek, “Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ise çözüm aramıyor, konu mankeni arıyor. Alevi Bektaşi Federasyonu konu mankeni olmayı, vitrin süsü olmayı reddediyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar